Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akaryakıt Takip Sistemi'nde düzenleme

Bu haberin fotoğrafı yok

ÇORUM (AA) – Çorum'da, Akaryakıt Takip Sistemi'ne eksik veya yanlış araç plakası girilmesinin önüne geçilmesi amacıyla cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde herhangi bir olaya karışan çalıntı araç ve plakalar ile şüpheli olarak takip edilen araçların konumlarının en kısa sürede belirlenmesi için Akaryakıt Takip Sistemi'nin kullanıldığı hatırlatıldı.

İstasyon pompa görevlilerinin zaman zaman sisteme hatalı plaka girebildiği belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akaryakıt istasyonlarından yakıt alan araçların zaman, lokasyon, plaka, yakıt türü ve miktarı bilgilerinin sorgulanması amacıyla oluşturulan Akaryakıt Takip Projesi, 6 Ocak 2017'de faaliyete geçmiştir. Bu proje sayesinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların aydınlatılması, suç şüphelilerinin en kısa sürede yakalanarak adli mercilere sevk edilmesi ve daha önce meydana gelen birçok asayiş olaylarının aydınlatılması hedeflenmektedir ancak akaryakıt istasyonu pompa görevlilerince sürekli aynı veya hatalı ve yanlış plaka girmeleri nedeniyle iş gücü ve zaman kaybına neden olunmakta, projeden elde edilmesi amaçlanan verimin düşmesine yol açılmaktadır. Örnek olarak, 1 Ocak itibarıyla Akaryakıt Takip Projesi'ne 357 araç plakasının aranmasının düştüğü, bu araçların tamamının benzinlik pompa görevlilerince plakasının sisteme yanlış girilmesinden kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Bu durum ise ekiplerimize ekstra iş yükü doğurmasının yanında projeden elde edilmesi amaçlanan verimin düşmesine ve gerçekten yakalanması gereken aracın yakalanamamasına sebebiyet vermektedir."

Açıklamada, akaryakıt istasyonları tarafından yakıt alan araçların plaka bilgisinin bilinçli ya da bilinçsiz olarak yanlış girilmesi veya açıktan yakıt satış esnasında sisteme plaka bilgisi girilmesinin tespiti durumunda ilgili hukuki dayanaklar çerçevesinde akaryakıt istasyonları ve görevlileri hakkında cezai işlem uygulanacağı kaydedildi.