Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİYE “TAŞERON” ELEŞTİRİSİ!

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, AK Parti’nin seçim dönemlerinde 3-12 ay arasında işe yerleştirdiği insanlarla sömürü düzeni kurduğunu ileri sürdü. Türker, AK Partili yöneticilere “Kamuda geçici personel istihdamı uygulamanız ile geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz? Yoksa yarattığınız taşeron dağlarına geçici istihdam projenizi de eklediğiniz sömürüye sömürü kattığınız için mutlu musunuz?” diye sordu.

CHP Giresun merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, AK Partili yöneticilerin seçim dönemlerinde insanlara ortalama 3 ay ve maksimum 8-12 ay arasında iş vererek sömürü düzeni oluşturduğunu öne sürdü. Türker” Seçim dönemlerinizde yaptığınız ortalama 3 ay ve maksimum 8-12 ay arasında sınırladığınız, oy verirseniz bunları işe başlatacağız diye insanımızın gözünü korkuttuğunuz, kamuda geçici personel istihdamı uygulamanız ile geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz? Yoksa yarattığınız taşeron dağlarına geçici istihdam projenizi de eklediğiniz sömürüye sömürü kattığınız için mutlu musunuz?” diye sordu.

12 AY İŞE ALMAYA VAR MISINIZ?

Türker, AK parti hükümetinin 1 Kasım seçiminden önce 325 bin 954 kişiyi işe başlattığını ancak bugün bu insanların çoğunun işlerinden atıldığını kaydetti. Türker, “Ülkenin milli kaynakları ile üç ay istihdam ederek ağzına bal çaldığınız insanlar şuan nasıl yaşıyor biliyor musunuz? Siz bu sömürü düzenini kurmuş olmayı marifet mi sanıyorsunuz, hüner mi sanıyorsunuz? Bu zamana kadar haklarını, emeklerini sömürdüğünüz, seçim zamanlarında kullandığınız, 3 aylık, 6 aylık maaşlarla, işlerle kaderine terk ettiğiniz kamuda geçici personel istihdamı diyerek işe almış olduğunuz insanların tümünü en azından diyerek çalışmakta olduğu,  çalışmış olduğu kurumlarda yılın 12 ayı evlerine ekmek götürebilecek seviyede işe almaya davet ediyorum” dedi.