Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5. Uluslararası Hitit Koşusu'na büyük ilgi

ÇORUM (AA) – Çorum

ÇORUM (AA) – Çorum Belediyesince bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Hitit Koşusu'na 140'ı profesyonel atlet olmak üzere toplamda bin 217 kişinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Türkiye'de büyük şehirlerde düzenlenen yarışların haricinde en büyük organizasyonlardan biri olan Hitit Koşusu'na kayıtlar devam ediyor.

Avrupa Atletizm Birliği tarafından geçen yıl 3 yıldızlı yarışlar arasına dahil edilen Uluslararası Hitit Koşusu'nun beşincisi, 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Profesyonel atletlerin mücadele edeceği 10 kilometrelik ile halkın katılacağı 3 kilometrelik etaplar olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışa, bugüne kadar aralarında Etiyopya ve Kenya gibi ülkeler ile Türkiye'den 140 profesyonel atlet, halk koşusu için de bin 77 kişi kayıt oldu.

Organizasyona, 5 kıtada maraton koşmuş en yaşlı milli atlet olan 92 yaşındaki Safder Kartoğlu ve 5 kıtada, 5 maraton, 5 zirve yapan Türkiye'nin görme engelli ilk dağcısı ve maraton koşucusu milli sporcu Necdet Turhan da kayıt yaptırdı.

Pazar günü saat 10.00'da başlayacak ve bazı caddelerin trafiğe kapatılacağı yarışlarda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.

– "Hitit koşumuz ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor"

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hürriyet Meydanı'ndaki kayıt standını ziyaret ederek, vatandaşları koşuya davet etti.

Yarışlar için bin 217 kişinin kayıt yaptırdığına işaret eden Aşgın, "Kayıtlarımız iki kategori dahil bin 600 katılımcıyla sınırlıdır. Pazar gününe kadar tüm kontenjanın dolacağına inanıyorum." dedi.

Çorum'da spor kültürünün oluşması ve sporun teşvikinde etkinliğin önemine değinen Aşgın, "İlerleyen yıllarda koşuya katılımı daha da artıracağız. Bu yılki koşumuzda önemli isimler var. Profesyonel koşucuların yanında misafir olarak ağırlamaktan gurur duyduğumuz büyüklerimiz de koşumuzda yer alacak. Uluslararası Hitit koşumuz, ilimizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. İl dışından gelen sporcular ve basın mensupları şehrimizin birer kültür elçileri olarak tanıtımını yapıyor." diye konuştu.