Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bu haberin fotoğrafı yok

BOLU (AA) – Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Belediye Başkanı Tanju Özcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşadığını kaydeden Vali Ümit, bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbi'nin kazanılmasına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanları şükranla yad ettiğini ifade etti.

29 Ekim'in Türk milletinin canıyla ve kanıyla tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği müstesna bir gün olduğuna vurgu yapan Vali Ümit şunları kaydetti:

"Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda toplumun tüm yaşamını ilgilendiren, her alanda etkisini derinden hissettiren, tarihin akışına yön veren çok önemli bir hamledir. Birlik ve beraberlik içinde hep birlikte kurduğumuz ve 96. yıl dönümünü idrak ettiğimiz Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine hep birlikte var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz."

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, büyük Türk Milleti'nin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet'in 96. yılını kutluyor olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Cumhuriyet'in, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen yüce Türk milletinin ortaya koyduğu birlik, beraberlik, inanç ve cesaret neticesinde elde edilen en büyük eserdir olduğuna değinen Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yazılan en büyük, en şanlı destandır. Egemenliğin, kayıtsız şartsız millet iradesine teslim edildiği Cumhuriyet, ülkenin her köşesinde eşitlik, özgürlük, barış, kardeşlik ve huzur demektir. Bugün bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır."