Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zimem defteri” geleneği yaşatılıyor

Giresun İl Müftülüğü, bir Osmanlı geleneği olan ve “veresiye defteri” anlamına gelen “zimem defteri” uygulaması ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor.

Giresun İl Müftülüğü, bir

Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi, “zimem defteri” geleneğini yaşatıyor.

TDV Kadın Kolları koordinesinde, gerçekleştirilen çalışma kapsamında ihtiyaç sahiplerinin bakkallara olan borçları kapatılıyor.

TDV Kadın Kolları Giresun Şube Başkanı Nihal Kasap ve TDV gönüllüleri uzun süredir mahalle bakkalına borçlarını ödeyemeyen vatandaşları tespit ederek ihtiyaç sahiplerine iyilik eli uzatıyor.

İl Müftüsü ve TDV Giresun Şubesi Başkanı Ramazan Topcan, “zimem defteri” uygulaması hakkında bilgi verdi.

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Zimem defteri geleneğini günümüze taşıyarak toplumumuzda birlik ve dayanışma kültürünü yeniden canlandırmaya kararlıyız.

Gönüllülük ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmaya devam edeceğiz, çünkü bizim için her ihtiyaç sahibi kardeşimiz bir değerdir.

Zimem defteri geleneğinin en büyük özelliği, hayır yapan kişilerin yardım yaptığı insanları, yardım yapılan insanların da borcunu kapatanın kim olduğunu bilmemesidir. Bu geleneğin yaşatılması noktasındaki en büyük güç ise, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan kadirşinas milletimizdir. Giresunlu kardeşlerimizin cömert katkıları, ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek vermek için titiz bir şekilde kullanılmaktadır. İhtiyaç sahipleri ve hayırseverler arasında kurduğumuz gönül köprüsü, toplumumuzun güçlü ve birlikte daha iyi bir geleceğe yürümesine katkı sunmaktadır. Yolu iyilik olan tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunarım, Yüce Rabbim kendilerinden ebeden razı olsun” dedi.