BAYBURT (AA) – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci, iş ile aşı birleştiren bir belediyeciliği ortaya koymak zorunda olduklarını ifade etti.
Partisinin il başkanlığınca kentteki bir otelde organize edilen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen Pekmezci, belediyelerin asli görevlerinin içerisinde vatandaşların yaşdığı çevre ve mekanları güzelleştirerek, gelecek nesillere yaşanabilir, geçmiş kültürü koruyarak yaşatan bir şehir bırakmak olduğunu söyledi.
Pekmezci, bu konuya özel bir hassasiyet duyduklarını belirterek, "Öncelikle kent kimliğinin oluşturulması maksadıyla tüm hemşehrilerimizin yönetime katılmasını sağlamak, ilgi ve beklentilerini almak mecburiyetindeyiz. Kentte yaşayanların dinlenme, eğlenme, yürüme özgürlüklerini gözeterek yapı yoğunluğu ile yeni yol ve bulvarları bu sınırlar içerisinde planlamak zorundayız. Ayrıca yeni inşa edilecek alanlarda bina kat ve sosyal donatıları kentin ruhuna uygun yapı tiplerinin kullanılmasına özen göstermeliyiz" dedi.
Kenti içinde yaşayanlarla birliket planlarken yaşayanların huzur ve mutluluk içerisinde yaşayabilmeleri için belediye olarak yeni iş ve istihdam sahaları oluşturmayı da hedeflediklerini ifade eden Pekmezci, konuşmasında şunları kaydetti:
"İş ile aşı birleştiren bir belediyeciliği ortaya koymak zorundayız. İnsanın ekonomik açıdan kendine yetebileceği, kendi özgüvenini, toplum içerisindeki varlığını ortaya koyabileceği, kendinin ve ailesinin hayati ihtiyaçlarını karşılayabileceği iş sahibi olabilmesi, iş ile aşı birleştiren belediyecilik anlayışının esasını oluşturmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan adayı olarak geçmiş tecrübelerim ışığı altında mevcut projeleri Bayburt için uygulamayı öncelik sırasına göre ortaya koyacağız. Bayburt'ta Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal ile Bayburt Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal ile yetki ve görevleri uygun olan tüm hemşehrilerimizden destek alacağım. Eski bir belediye başkanı olarak Bayburt'un yaşanabilir bir şehir olması için elimden gelen her şeyi yerine getireceğim."
Pekmezci, projelerinin yer aldığı çalışmaları, bez bir çanta içerisinde programa katılan basın mensuplarına dağıttı.
Programa, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP MYK Üyüsi İdris Aydın, MHP İl Genel Meclisi ile belediye meclis üyesi adayları da katıldı.

