Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni eğitim-öğretim hazırlıkları gözden geçirildi

Giresun Valisi Enver Ünlü,

Giresun Valisi Enver Ünlü, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıklarının gözden geçirildiği bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Vali Enver Ünlü başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları; Tuncer Turan, Ergin Aybar ve Zafer Balcı, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Özkan Narbay, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile İş Güvenliği Uzmanı ve İl İSGB Koordinatörü katıldı.

Toplantıda, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yapılan çalışmalar ile 6 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla yapılan çalışmalar ve alınacak tedbirler değerlendirildi.

Okullarda sağlık ve hijyen tedbirlerinin üst düzeyde alındığı bilgisi verilen toplantıda; 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde eğitime devam edecek olan okul, öğrenci ve öğretmen sayıları ile hizmete alınan okullarla ve yapımı devam eden okullar hakkında da bilgi verildi.

Yüz yüze eğitime hazırlık çalışmalar kapsamında tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması halinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Millî Eğitim Bakanlığı tarafından temin edildi. Okullarda hijyen malzemeleri de öğretmenler ve öğrencilerin kolay erişimini sağlayacak noktalara konuldu.

Salgın döneminde velilerin ve ziyaretçilerin mümkün olduğu kadar okul bahçesi de dâhil olmak üzere okul içerisine girişlerine izin verilmeyecek olup her öğrenci velisine taahhütname imzalatılacak. Zorunlu durumlarda veli ve ziyaretçilerin okula alınması gerektiğinde ise HES kodu kontrolleri yapılarak durumları “Risksiz” olanlar içeri alınacak.

Yine okul kantinleri ve yemekhaneler, pandemi ve hijyen kurallarına uygunluk denetimlerin başta olmak üzere, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bozuk ve raf ömrü geçmiş gıdaların tüketilmesinin ve satışının önlenmesi için de sık sık denetimler yapılacak.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında Okulların güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirler alınmış olup ihtiyaç olan okullarda, TYP kapsamında 475 temizlik görevlisi ile 156 güvenlik görevlisi istihdamı için talepte bulunulmuştur. İhtiyaca göre bu talebin artırılması planlanmaktadır.

Akademik başarıyı destekleme çalışmaları kapsamında velilerle sürekli irtibat halinde olunacak. Velilere, öğrencisi hakkında olumlu yönlerinden başlayarak bilgi verilecek. Veliler, teknolojik imkanlardan da yararlanılarak öğrencilerinin devam-devamsızlık, başarı ve başarısızlık konularında bilgilendirilecekler. Toplantılara katılamayan velilerle telefonla iletişim kurulacak. Veliler, öğrencilerine edinecekleri eğitim materyallerinin yeni öğretim programına uygunluğu konusunda da bilinçlendirilecekler.

Giresun’da yeni eğitim-öğretim döneminde; 396 okulda, 3 bin 894 sınıfta, 5 bin 956 öğretmenle, 66 bin 624 okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile 5 bin 92 açık ortaokul ve açık lise öğrencisi olmak üzere toplam 71 bin 716 öğrenci ders başı yapacak. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 11 bin 905 öğrenci “Taşımalı Eğitim” kapsamında, Bin 260 araçla 289 okula taşınacak olup bu araçlarla birlikte 321 adet de özel araç servisi eğitim-öğretim yılı içerisinde düzenli olarak haberli-habersiz denetime tabi tutulacaklar.

Yeni eğitim-öğretim döneminde; Teyyaredüzü İmam Hatip Ortaokulu (24 derslik), Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu (14 derslik), Piraziz İmam Hatip Ortaokulu (12 derslik), Eynesil İmam Hatip Lisesi (16 derslik), Bulancak Şht. Naci Akçay Özel Eğitim Okulu (8 derslik), Şebinkarahisar İmam Hatip Lisesi (16 derslik), Çamoluk Ortaöğretim Pansiyon Binası, Görele Ortaöğretim Pansiyon Binası hizmete açılırken, Giresun Özel Eğitim Anaokulu (4 derslik) 19 Eylül İlkokulu bünyesinde açıldı.