Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YAYLALAR KİRALANACAK

Uygulama hayata geçirilirse Çevre

Uygulama hayata geçirilirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ön gördüğü mimariye göre yapılar restore edilecek.

Karadeniz yaylalarında yapılaşma sorunu çıkaracak olan Kanun hükmünde kararname ile (KHK) çözülecek. Çevre ve Şehircilik Baka8nlığınıon ön gördüğü mimariye göre yapılar restore edilecek. 29 yıllığına yaylalar kiralanacak ve binalar 60 metre kareyi geçemeyecek. Taş veya ahşap olacak. Kısa zamanda da yaylalarda ki yapılaşma sorunu bu şekilde çözülecek.

3 İLİN MİLLETVEKİLLERİ DURUMU GÖRÜŞTÜ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora konuyla ilgili olarak “Yaylalarla ilgili son KHK’da bir düzenleme düşünüyorduk. Son anda erteledik. Giresun, Gümüşhane ve Trabzon milletvekillerimizle bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptık ve buraların devletten 29 yıllığına kiralama yapılması hususunda bir düzenleme düşünüyoruz” dedi.

ÖZTÜRK, “KONU İSTİŞARE AŞAMASINDA”

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ise konunun yeni olmadığını belirterek, “Daha önce oturulup konuşulmuş bir husus. Yeni bir şey yok. Yaylalar da ki sorunu nasıl çözülebiliriz diye konuştuk. Ayrıntılar belli değil” dedi.
Öztürk, önüne gelenin parası olanın yaylaya bina yapamayacağını, tapulu arazisi olanların bu kapsam dışında olduğunu da belirtti.