Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vezirköprü'de esnafların kredi toplantısı

Bu haberin fotoğrafı yok

SAMSUN (AA) – Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından esnaflara kredi kullanımıyla ilgili bilgi verildi.

İlçedeki bir sosyal tesiste düzenlenen toplantıda konuşan Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şakir Demirkan, 2019 yılı için kooperatifin 15 milyon lira kredi kullandıracağını söyledi.

Verilen kredilerin akıllı şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Demirkan, şu uyarılarda bulundu:

"Geriye dönük 5 yılınızı değerlendirin. Eğer yaptığınız işte zarar etmemişseniz ekonominiz iyi demektir. Ancak ekonominiz bozulmuşsa bunun nedenlerini iyi değerlendirmek gerekiyor. Bir mola vermemiz gerekiyor. Yatırım yapmayı, borcu borçla kapatmayı bir süre durdurmamız lazım. Olduğumuz yerde eğer bu günleri geçirebilirsek büyük kardayız demektir."

Demirkan, 2010 yılında yönetime seçildiklerini ve geçen 8 yılda 185 milyon lira kredi kullandırdıklarını belirtti.

Bu kredilerin tahsilatında sıkıntı çıkmadığına işaret eden Demirkan, "Bu zamana kadar hiçbir esnafımızla kredi tahsilatında icralık duruma düşmedik. Kimsenin gayrimenkulüne el koymadık. En büyük gurur kaynağımız budur. Ancak bundan sonrası için endişe duymaya başladım. Kredilerin geri ödenmesinde birbirimize yardımcı olmamız lazım. Bugün burada bu yüzden toplandık." diye konuştu.

Demirkan, esnafların kredi kullanımıyla ilgili yapılan değişiklikler hakkında da bilgi verdi.