Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Sarıfakıoğulları’ndan, LGS değerlendirmesi

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları,

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Liselere Geçiş Sınavında (LGS) ilimizin Türkiye genelinde 3. sırada yer alması ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak, bu başarının elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Giresun ilinin LGS’ de geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 49. sırada yer alması üzerine; ilçe kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiası ile bir araya gelinerek, önümüzdeki dönem başarı grafiğini yükseltmek için neler yapılması gerektiği üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Vali Sarıfakıoğulları “Giresun’un Türkiye genelinde orta sıraların altında bir sırada, 49.sırada yer alması üzerine öncelikle bunun sebeplerini araştırarak, başta Kaymakamlarımız olmak üzere il ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul idareci ve öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle başarıyı artırmaya yönelik değerlendirmelerde bulunarak ‘neleri, nasıl değiştirebileceğimiz’ konusunda çalışmalar yaptık. Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda da ilimizi Türkiye genelinde genel net ortalamasında 3.sıraya yerleştirme başarısı gösterdik. Toplam 6 ders kategorisinde 3 dersten Türkiye genelinde 2. sırada yer alma başarısını yakaladık. Diğer 3 dersten ise 3. sıra, 4. sıra ve 8. sıra gibi bir sıralama ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı başardık.

Bu başarı ekip ruhu ve inanmış bir grubun başarısıdır. İnşallah gelecek yıllarda bu başarının kalıcı olması ve devamını sağlayıcı çalışmalarımız aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.