Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Sarıfakıoğulları’ndan 23 Nisan Kutlaması

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 23

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Sarıfakıoğulları yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bir kez daha ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98. yılını kutlamanın coşku, sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi sadece TBMM’nin açılış tarihi değil; Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin kuruluş mücadelesinin başarıya ulaşmasında önemli bir dönüm noktasıdır. Bu nedenle TBMM’nin açılış tarihi; millet egemenliğine dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlam temelini oluşturan önemli bir tarihtir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’nin açıldığı bu tarihi günü bayram olarak Türk çocuklarına armağan etmesi, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği yanında, aynı zamanda çocuklara olan güveninin ifadesidir. UNESCO’nun 1979 yılını ‘Dünya Çocuk Yılı’ olarak ilan etmesiyle, 39 yıldan beri bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada, sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Çocuklarımızdan beklentimiz; tarihini iyi bilen, insana değer veren, milli ve manevi değerleri önemseyen, yeniliklere ve gelişmelere açık kuşaklar olarak yetişmelerini görmektir. Bu bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır. Çocuklarımıza düşen görevse; okuyan, sorgulayan, araştıran, bilime ve gelişen teknolojilere açık, düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehadete ulaşan demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, ‘23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını’ kutluyor, Giresunlu hemşerilerimize, ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına  huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.”