Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Otizmli Çocuklarla bir araya geldi

Vali Hasan Karahan, Dünya

Vali Hasan Karahan, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından “Otizm Farkındalık Etkinliği” programına katıldı. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezince gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Karahan; İnsanlığın dikkatini Otizm’e çekmek ve hassasiyetini sağlamak amacıyla yapılan programa emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Otizmde tek ilacın sevgi olduğunu ifade eden Vali Karahan “Bizde sizlerin dikkatini çekmek için çeşitli faaliyetleri yürütüyoruz” diye sözlerine devam eden Bu konuda çalışmalarımız var, okullarımız var. Güre mevkiinde bulunan eski Sağlık Meslek Lisesini dönüştürerek engelliler için yeni bir okula dönüştürülecek şekilde düzenliyoruz. En kısa zamanda tamamlanacak. Ayrıca bir hayırsever vatandaşımız tarafından standartlara uygun Otizm okul yaptırılacak. Spor salonuyla, havuzuyla standartlara uygun bir okul çalışması yapıyoruz.  Tirebolu’da da bir vatandaşımızın katkılarıyla bir okulu dönüştürerek o bölgedeki çocuklara hizmet edecek bir düzenleme yapacağız. Bu konuda ailelerimizin, annelerimizin üzerine büyük yük düşüyor.  Bizde devletimizin bize yüklediği sorumluluk çerçevesinde garip-gurebanın, zayıfın, engellinin yanında olacağız. Devletin birinci vazifesi onların sorunlarına çare bulmak, çaresizlere çare olmak. Bu amaçla da biz iyi mesafe aldık. Okullarımız daha iyi. Öğretmenlerimizin sayısı arttı. Bu çocuklarımıza çok sayıda öğretmen gerekiyor. Bu konuda da hükümetimiz bize sahip çıktı. Bütün gayretimiz annelerimizin sırtındaki bu yükü azaltmaktır. Sizde samimiyetimize şahitsiniz. Bu çocuklarımızın 24 saat ilgilenebilecek, annelere nefes aldıracak tatil imkanları, geceleme imkanları, hafta sonu imkanları ile ilgili de düşüncelerimiz var. Mevcut projelerimiz hayat bulduktan sonra bu konuda adımlar atacağız. Bunların sorunlarına çare bulmak devletimizin öncelikli vazifelerindendir. Burada bulunan ailelerimiz bu durumun farkında ama özellikle tüm Giresun’un, tüm Türkiye’nin bu durumun farkında olması, duyarlı olmasını bekliyoruz. İşte burada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu evlatlarımız bunu hakediyor. Saygılar sunuyorum. Hayırlı günler diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından programa şiir dinletisi ve slayt gösterileriyle devam edildi. Otizmli öğrencilerin ve öğretmenlerinin müzik dinletisi ardından,  toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi. Programa Vali Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt,  otizmli çocukların öğretmenleri ve otizmli çocuklar ile aileleri katıldı.