Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üretici TMO’dan şikayetçi

Fındık üreticisi Osman Aydın,

Fındık üreticisi Osman Aydın, “Önce tamam dediler, sonra fındığı iade ettiler. Fındık için alınan numuneyi ve numune kontrolüne ödediğim parayı ise geri iade etmediler.”

Giresun Merkeze bağlı Akköy köyü sakinlerinden 80 yaşındaki Osman Aydın, dün gazetemize gelerek TMO’nun fındık alım politikasına tepki gösterdi.

TMO’dan randevu alarak fındık götürdüğünü ifade eden Aydın, “Fındığımı kuruttuktan sonra randevu tarihine bir hafta kala nem oranını kontrol etmek için lisanslı depoya götürdüm. İlk numunede fındığımın biraz daha kuruması gerektiği söylendi. Fındığımı iki gün daha kurutup yine numune alarak TMO’ya gittim. İkinci ölçümde fındığımı alacaklarını söylediler. Bende fındığımı teslim etmek için TMO’ya götürdüm ve 96 lira 70 kuruş numune kontrol ücreti ödedim. Girişte numune aldılar, ‘sorun yok, fındığı alıyoruz’ dediler. Daha sonra fındığı içeri alıp tekrar numune aldılar, ‘yüzde 6’nın üzerinde nem oranı çıktı’ diyerek fındığı almayıp geri teslim ettiler. Girişte 1 kilo civarında, içeride de 1.570 gr olmak üzere toplamda yaklaşık 2.570 gr numune aldılar. Fındığı geri iade ederken de alınan numuneleri ve numune ücreti için ödediğim parayı istememe rağmen geri iade etmediler. Her gelenden numune için bu kadar fındık alınsa gerisini siz düşünün. Aynı fındıktan Fiskobirlik’e de götürdüm, serbest piyasaya da götürdüm ve nem oranı yüzde 6’nın altında çıktı. Benim yaşadığım bu sıkıntıları diğer üreticilerimizin de yaşadığını düşünüyorum ve yetkililerin buna el atmasını bir vatandaş olarak istiyorum. Ayrıca benden numune için alınan fındığı ve numune ücretini de geri istiyorum” dedi.