Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UEFA’dan Flaş Karar: İki Hakem EURO 2024’ten Görevden Alındı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Son 16 turu öncesi UEFA’dan sürpriz bir karar geldi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda

Avrupa futbolunun yönetici organı UEFA, EURO 2024’te görev yapan iki hakemi hataları nedeniyle turnuvadan çekti. İşte detaylar…

ÜNLÜ HAKEM MANZANO’YA ŞOK KARAR

UEFA, Fransa’nın Avusturya’yı 1-0 yendiği karşılaşmayı yöneten İspanyol hakem Jesus Gil Manzano’yu, yaptığı hatayla skora doğrudan etki ettiği gerekçesiyle görevden aldı. Maçta Avusturya lehine korner verilmesi gereken bir pozisyonda, Manzano kale vuruşunu gösterdi. Bu kale vuruşuyla başlayan pozisyonda Fransa golü bularak 1-0 öne geçti. Bu hata, Manzano’nun turnuvadan çekilmesine neden oldu.

BİR DİĞER İSPANYOL HAKEM HERNANDEZ DE GÖREVDEN ALINDI

İspanyol hakem Alejandro Hernandez de turnuvadan gönderilen diğer hakem oldu. Hernandez’in görevden alınmasına sebep olan maç ise Macaristan’ın İskoçya’yı 1-0 yendiği karşılaşmaydı. Bu maçta, Macar oyuncu Orban’ın İskoç Armstrong’a ceza sahası içinde yaptığı harekete hakem Facundo Tello ‘devam’ kararı verdi. Ancak maçın VAR hakemi olarak görev yapan Hernandez, net bir penaltı olan bu pozisyonda Tello’yu monitöre davet etmedi. Bu hata, maçın sonucuna doğrudan etki etti ve UEFA, Hernandez’i turnuvadan çekme kararı aldı.

SON 16 TURU HEYECANI BAŞLIYOR

Bugün oynanacak iki karşılaşmayla 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Son 16 turu heyecanı başlıyor. UEFA’nın bu kararı, turnuva öncesinde büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi ve futbol camiasında geniş yankı uyandırdı.