Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık Sen, Aile hekimlerinin nöbet sorununu gündeme taşıdı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Türk Sağlık Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, düzenlediği basın toplantısında Aile Hekimlerine getirilen hafta sonu nöbeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekiz yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bugün hakkı savunmak, katmerleşen bir zulme dur demek için bir eylem gerçekleştiriyoruz.  Bugün burada yalanlar üzerine kurulan bir sağlık sisteminin çalışanı getirdiği hali görüyoruz.

2005 yılında aile hekimleri sadece 1. Basamak sağlık hizmetleri ile ilgilenecek dediler.  Ancak her yeni genelge ve yönetmelikle yeni görevler yüklediler. Bugün aile hekimlerinin sorumluluklarını alt alta yazınca 200’ü buluyor. Bunları yapmak için insan değil süper kahraman olmak gerekiyor.

Ama bakanlık meseleye şaşı bakmaya, yalanına yalan katmaya devam ediyor. Sözleşme imzalatıyor, sözleşmenin hükümlerine de uymuyor. Nöbet olmayacak dediler, bir genelge çıkartıp Cumartesi nöbeti getirdiler. Sağlık Bakanı yine yetmez diyor, “22 bin aile hekimimiz var bu sayı arttığında buna pazarı da ekleyeceğiz.” diyerek aba altından sopa gösteriyor.

Türkiye’de 2013yılında aile hekimliklerinde yapılan muayene sayısı 210 milyon. Yani bir aile hekimi bir yılda ortalama 10 bin muayene yapıyor. Dikkatinizi çekiyorum bu sadece yapılan muayene sayısı, diğer görevleri değerlendirmeye dahi almıyoruz.

Bu anlayıştan yola çıkarak 12 Aralık’ta iş bırakmış ve 13 Aralıkta Aile hekimleri federasyonunun gerçekleştirdiği mitinge katılmıştık.03 Ocak 2015 tarihinde 2015 yılında hayata geçen cumartesi nöbetlerine uygulamayla birlikte tepki gösterdik ve işe gitmedik.

İki iş bırakma kararına da aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları büyük oranda katılım sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.  Hak ve hukuk mücadelesinde bu tavırları ile isimlerini çalışma hayatlarına altın harflerle yazdırmışlardır. Haklarına, hukuklarına sahip çıkmışlardır.

Buradan son bir kez daha sesleniyorum. Aile hekimliğinde iş yükünü arttırmaktan, nöbetten vazgeçin. Çalışanın daha verimli bir şekilde hizmet üretmesinin yollarını arayın. Çalışma hayatını zehir etmeyin. Yoksa biz de size meydanları dar etmeye devam edeceğiz. Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”