Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSO’dan Cumhurbaşkanı’na fındık teşekkürü

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, fındık taban fiyatını açıklayan Sayın Cumhurbaşkanı-mıza fındık üreticilerin yanında olduğu için teşekkür ettiklerini belirtti.
Hasan Çakırmelikoğlu yaptığı açıklamada, “Uzun süredir beklenen fındık taban fiyatının açıklanmasından büyük memnu-niyet duyulmuştur.
Fındık taban fiyatının Levant kalite fındık için 14 TL.-, Giresun kalite fındık için 14,5 TL.- olarak açıklanması, ayrıca kayıtlı fındık alımlarında kilo başına 2 TL. destek verilmesi gerek hayatını fındığa adamış olan üreticilerimiz gerekse fındığı tüm dünyaya ihraç ederek 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemize döviz kazandıran işletmelerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Üreticimiz, sanayicimiz ve ihracatçılarımıza yönelik yapılan bu uygulamanın önümüzdeki süreçlerde daha geniş bir çalışma yapılarak; üretici ve ticaretini yapanlar için daha istikrarlı bir fiyat yapısının başlangıcı olacaktır” dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisinin 1 Kasım tarihinden itibaren fındık alımına başlamasının üreticiye önemli katkı sağlayacağını, halen ellerinde ürün bulunan üreticilerin ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisine götürerek satabileceklerini, bunun da ekonomiye olumlu yönde yansıyacağını ifade eden Hasan Çakırmelikoğlu “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin stoklarında bulunan 10.000 ton fındığın emanet olarak FİSKOBİRLİK’e verilecek olmasından ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle Fındık ürününe sahip çıkan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.