Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Torun, “Fındık kanunu çıkaralım”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Fındık kanununu çıkaralım ve fındığı stratejik ürün ilan edelim. En önemlisi bundan sonraki yıllarda alıcı da satıcı da neyi alacağını ve neyi satacağını bilsin”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Fındık kanununu çıkaralım ve fındığı stratejik ürün ilan edelim. En önemlisi bundan sonraki yıllarda alıcı da satıcı da neyi alacağını ve neyi satacağını bilsin” dedi.

Torun, Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı’nda Valilik ve Altınordu Belediyesince düzenlenen “4. Ulusal Kitap Fuarı”nı gezdi.  Fındık fiyatlarına da değinen Torun, bu sezon da üreticilerin hayal kırıklıkları yaşadığını ve mağdur olduğunu savundu. Torun, fındık üzerinden artık siyaset yapmak istemediklerini dile getirerek, “Ortak aklı ortaya koyalım. Bizim tek beklentimiz bu yönde. Fındık kanununu çıkaralım ve fındığı stratejik ürün ilan edelim. En önemlisi bundan sonraki yıllarda alıcı da satıcı da neyi alacağını ve neyi satacağını bilsin. Hiç değilse benim üreticim mağdur olmasın” ifadesini kullandı.

Fındıkta çözüm önerileri olduğunu kaydeden Torun, şunları söyledi: “FİSKOBİRLİK mutlaka yeniden hayata geçirilmeli. Aynı zamanda lisanslı depoculuğu tekrardan geliştirmek zorundayız. Bunların yanında fındık ihtisas borsasını kurmak durumundayız. En önemlisi dönüm başına verimi artırmak zorundayız. Bunlara paralel olarak da ihracatımızı artırmalıyız. Fındığın geleceği ancak bunlarla kurtulmuş olur.”