Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKDK Destekleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğünde Kırsal Turizm ve Tarımsal İşletmeler Destekleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin katıldığı toplantının açılışını yapan GTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emine Fatoğlu Topkaya; “Yeni hizmet binamızda siz üyelerimize yönelik birçok eğitim, bilgilendirme toplantısı düzenleme amaçlı organizasyonlarımız artarak devam ediyor. Bugün Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından iş dünyasına sağlanan destekler sizlerle paylaşılacak. Umuyorum ki, bu toplantı ilimize fayda sağlar” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü uzmanlarından Bülent Mermertaş tarafından yapılan sunumda, yatırımı desteklenen sektörlere dikkat çekildi.
TKDK Uzmanı Mermertaş; “Yapılan yatırımlarda inşaat başta olmak üzere makine, hizmet alımına destek sağlanmaktadır. Tarım, hayvancılık, yerel ürünler, ağaç ürünleri ve turizm alanlarında yapılan yatırımlar destek kapsamındadır. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar (Süt sektörü, kırmız et sektörü, kanatlı ve yumurta sektörü), Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar (Süt sektörü, et sektörü, meyve ve sebze sektörü, su ürünleri işleme sektörü),Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme (Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık ve arı ürünlerinin üretilmesi ve işlenmesi, pazarlanması. Zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji tesisleri) yatırımları desteklenmektedir.”