Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da “Dijital Dünya ve Algı Yönetimi” konferansı yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Tirebolu Belediyesi tarafından düzenlenen “Dijital Dünya ve Algı Yönetimi” konulu konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Uzun, algı operasyonlarıyla toplumun uyutulduğunu dile getirdi ve çözümün değerlerimize bağlı olmakla sağlanacağını vurguladı.
Tirebolu Belediyesi tarafından kültür-sanat etkinlikleri kapsamında “Dijital Dünya ve Algı Yönetimi” konulu konferans düzenlendi. Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak , Ak parti ilçe başkanı Hasan Durmuşkaya ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta konuşmacı olan Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Uzun, medyada yaşanan algı operasyonlarını tüm detaylarıyla ele aldı ve Tirebolulu vatandaşları bu konuda uyardı.

“ALGI OPERASYONLARI TEKNOLOJİK SAVAŞIN BİR PARÇASI”

Dijital dünya ve teknolojinin hakim olduğu günümüzde medyada yaşanan algı operasyonlarını anlatan Abdurrahman Uzun, dünyada yaşanan savaş çeşitlerine dikkat çekerek algı operasyonlarının teknolojik savaş olduğunu dile getirdi.
Türkiye’de ve dünyada algı yönetiminin nasıl yapıldığına, kitlelerin nasıl yönlendirildiğine örneklerle değinen Uzun, vatandaşlara bu konuda dikkat etmeleri gereken noktalara ilişkin tavsiyelerde bulundu. Uzun ayrıca teknolojik gelişmelerin ve özellikle sosyal medyanın günlük yaşamın her noktasına tesir etmesiyle algı yönetimi kavramının farklı bir boyuta ulaştığını ifade etti ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin bu duruma hızlı adapte olmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

“Değerlerimizi koruma altına alırsak algı operasyonlarıyla bizi yıkamazlar”
Uzun, medya üzerinden düzenlenen algı operasyonlarına örneklerle değindi ve “Bize yıllarca Abdülhamit’i Kızıl Sultan olarak tanıttılar, yıllarca kötülediler fakat TRT’de yayınlanan bir dizi ile biz artık Abdülhamit’i harp sofrasında memleketini kurtarmaya çalışan bir devlet adamı olarak görmeye başladık. Algı yönetimine başka bir örnek verirsek ABD, Japonya’ya attığı atom bombasını bir film haline getirdi. İnsanlar o filmi izledikten sonra ABD iyi ki Japonya’ya atom bombası attı dediler. Abdülhamit örneğinde TRT dizisiyle olumlu algı yönetimi söz konusuyken ABD’nin yaptığı film olumsuz yönde algı oluşturmuştur” şeklinde konuştu.
Algı operasyonlarıyla toplumun uyutulduğunu dile getiren Uzun, çözümün değerlerimize bağlı olmakla sağlanacağını dile getirdi. Uzun, “Ümmetin kilit taşını koruma altına alırsak bizi algı operasyonlarıyla yıkamazlar. Kilit taşımız ise değerlerimizdir. Bize yıllarca değerlerimizi unutturmaya çalıştılar. Uyanık olmalıyız. Eğer dikkatli olmazsak medya bizim mazlumlardan nefret etmemizi, zalimleri ise sevmemizi sağlar” dedi.
Konferans sonunda Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak tarafından Abdurrahman Uzun’a plaket takdim edildi.