Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TFF’den VAR kayıtlarını paylaşma kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’de Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasının şeffaflığını artırmak için yeni bir adım attı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF),

TFF, 26. haftadan itibaren maçın hakeminin VAR monitörüne çağrıldığı pozisyonların kayıtlarını sesli ve görüntülü olarak kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

Bu uygulama, sadece sahada inceleme (OFR) yapılan pozisyonlar için geçerli olacak. Yani maçın hakeminin VAR monitörüne gidip izlediği pozisyonlar, hem kulüplerin hem de taraftarların erişimine açılacak. Böylece, hakemlerin karar verme süreçleri ve VAR hakemleriyle yaptıkları konuşmalar ortaya çıkacak.

TFF, VAR kayıtlarını haftanın tüm maçları tamamlandıktan bir gün sonra TFF Youtube kanalı ve Facebook hesaplarından yayınlayacak. İlk olarak 26. hafta maçlarının VAR kayıtları 20 Şubat Salı saat 20.00’da izlenebilecek.

TFF, bu uygulamayla hem hakemlere hem de VAR sistemine olan güveni artırmayı, hem de tartışmalı pozisyonlara açıklık getirmeyi hedefliyor. TFF, daha önce de Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ve Yabancı TV Hakem Gözlemciliği gibi uygulamaları hayata geçirmişti.