Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su sorununa kökten çözüm!

Belediye Başkanı Kerim Aksu,

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Teyyaredüzü Batlama mevkiindeki su sorunun çözümü için yeni hat döşenmeye başlandığını açıkladı. Toplamda 3 km’lik yeni hat için 500 bin lira harcanacak. 3 ay sürmesi beklenen çalışma bittiğinde Batlama vadisindeki yerleşim yerlerinin su sorunu tamamen bitmiş olacak.

Giresun’da devam eden çalışmalar ile ilgili basın mensupları ile bir araya gelen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehrin su, doğalgaz ve yapım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Başkan Aksu, 15 yıldan bu yana bir türlü bitirilemeyen Batlama grup yoluna da tepki gösterdi. Aksu, “Burada yeni yerleşim yerleri oluşuyor. Su konusunda sıkıntı yaşanmaya başlandı. Şimdi 1.5 km’lik hatta 200’lük boru, geri kalan 1.5 km’lik hatta da 100’lük boru döşeyeceğiz. Böylelikle Batlama mevkiindeki su sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak” dedi. Giresun Belediyesinin dün başlattığı su boru hattının yaklaşık olarak 500 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Giresun’da hiçbir bölgede su sorunu olmadığını da söyleyen Başkan Aksu, “Göreve geldik geleli 7 tane büyük depo yaptık. Tüm o yeni merkeze dahil olan köylerimizin de tamamında su depolarımızı yaptık. Şehir şebekesine koyduk, tüm evlerde suyumuz akmakta” dedi.

Giresun’un en büyük sorununun doğalgaz olduğunu belirten Aksu, “Şehrimizin şu anda bence en büyük sorunu doğalgaz. Çünkü doğalgazın geçtiği alanlar bugüne kadar tam 120 kilometre hatta gaz verilmiş ve bu 120 kilometre hattın tamamı yenilendi. Bununda rakamsal bedeli 60 milyon lira civarında. Doğalgaz ve diğerlerinden Giresun Belediyesi’nin aldığı yol kesme, bozma ve işgal bedeli 1 milyon 750 bin civarında. Biz bu rakam karşılık tam 60 milyon harcayarak o yolları yeniledik” şeklinde konuştu.