Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP’den fındığı kurtaracak reçete

SP Giresun İl Başkanı

SP Giresun İl Başkanı Ömer Öztürk, düşüşe geçen fındık fiyatları ile ilgili partisinin görüşlerini belirtti.  Öztürk, 15 yıldır fındıkta uygulanan hükümet politikalarının tekelleşmeye yol açtığını ve bunun sonucu olarak da fiyatların kolaylıkla manipüle edilebilir bir hale geldiğini savundu. Öztürk, “Her sezon öncesi ve sezon ortalarında açıklanan ‘üreticimizi ezdirmeyeceğiz’ ‘ezdirmedik’ veya ‘piyasaya müdahale edeceğiz’ gibi sadece üreticinin tepkisini en aza indirmeye yönelik söylemler maalesef bu sezonda söylenmiş ve bitmiştir. Artık söylenecek söz kalmamıştır” dedi.

Ömer Öztürk, SP olarak fındığı kurtaracak çözüm önerini ise şöyle sıraladı “1-Hükümet her sezon öncesi arz fazlası fındığı alacağını ilan edecek ve alacaktır. 2-Hükümet tarafından satın alınan arz fazlası stok fındık kesinlikle piyasaya verilmeyecek, Fiskobirlik aracılığı ile işlendikten sonra okullara, askerlere ve hastanelere dağıtılacaktır. 3-Naturel iç fındık ihracatına belirli bir kota getirilecektir.

4-Fındık ihracatı yapan tüm firmalara AR-GE birimi ve çikolata fabrikası kurma zorunluluğu getirilecek ve teşvik verilecektir. 5-Fındık organize sanayi bölgeleri oluşturulacak ve fındık için gerekli her malzeme (çuval, palet, karton kutu, ambalaj malzemeleri, analiz laboratuvarları malzemeleri, lazer seçiciler, fırınlar, elevatörler, palet sarma makineleri vb.) bu bölgelerde üretilecektir. 6-1. Sınıf taban arazilerde fındık dikimi kesinlikle yasaklanacaktır. Dikilen arazilerdeki fındık ağaçları yüksek oranda verilen teşvikle söktürülecektir.