Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SP İlçe Başkanından et ithalatına tepki

Saadet Partisi Giresun Merkez

Saadet Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Saim Öksüz hükümetin politikaları ve et ithalatı konusunda açıklamalarda bulundu. Öksüz açıklamasında şöyle dedi: “Son günlerde ülke gündemini takip etmek neredeyse imkansız hale geldi. Bindik bir alamete misali hızla gidiyoruz. Bu hızla yapılan değişiklikler ve alınan kararlar kesinlikle ülke için fayda getirmeyecektir.

Hükümetin bütün politikalarının bugüne kadar tamamen yanlış olduğunu gördük. Ekonomi, eğitim, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere neredeyse bütün politikaları yanlış. Eleştiri kabul etmeyen, tavsiye ve önerilere kapalı bir siyaset ile gelinen nokta ortadadır. Her şeyin doğrusunu ancak ve ancak ben bilirim siyaseti telafisi ağır hasarlar oluşturmuştur. Hükümetin en üst kademesinden gelen itiraflar da bu durumu açıkça ifade etmektedir.  Gelinen bu noktada üzerine durulması gereken bu yanlış politikaların nedenleridir.

Oysa şimdi bakıyoruz tarımın neredeyse her alanında ithalat yapıyoruz. Hayvan ithal ediyoruz, et ithal ediyoruz, saman ithal ediyoruz, mercimek ithal ediyoruz, pirinç ithal ediyoruz. Arpa, buğday, hatta pamuk ithal ediyoruz. 2016 yılında 11 ay boyunca fındık ithal etmişiz. Bu, dünya fındığının yüzde 75’ini üreten bir ülkenin ne kadar yanlış politika izlediğinin en açık göstergesidir.

SIRP ETİ YEMEK MECBURİYETİMİZ Mİ VAR?

Son günlerde ise Tarım Bakanı et ithalatını gözde ithalat kalemi haline getirdi. Macaristan üzerinden yapılan et ithalatı ve Bosna-Hersek üzerinden yapılan et ithalatları hala muamma kalmış iken şimdi Sırbistan’dan 5 bin ton et ithalatı yapılacak.

Neresinden tutsak facia. Bosna ve Srebrenitsa katliamları canlı canlı gözümüzün önünde dururken bu vahşeti yaşatanların ekonomisine destek olmak nasıl bir duygu acaba? Madem et ithal etmek mecburiyetindeyiz, başka ülke bulamadık mı? Bir tarafta Aliya İzzetbegoviç anma programlarına katılmak, diğer tarafta Aliya İzzetbegoviç’in özgürlük savaşı verdiği Sırbistan ekonomisine katkıda bulunmak.