Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sonbahar Aşılama Kampanyası sürüyor

Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı

Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Programı çerçevesinde yürütülen Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası ile ‘2018 Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Yılı’ kapsamında yürütülen E. Coli aşılama çalışmalarına il genelinde tüm hızıyla devam ediliyor.

Şap Aşılama Kampanyası ile 2 aylık yaştan büyük tüm sığır cinsi hayvanlar şap hastalığına karşı aşılanmakta olup, kampanya 19 Kasım’da sona erecektir. Kampanyaya eş zamanlı olarak buzağı ishallerine bağlı buzağı ölümlerini önlemeye yönelik gebe ineklere de E. Coli aşısı uygulanmaktadır. Bu aşılarla birlikte brusella hastalığına karşı konjunktival aşı ile 3-8 aylık yaştaki dişi sığır cinsi hayvanların aşılanmasına devam ediliyor. Ayrıca kedi ve köpeklere kuduz aşılaması yapılarak sağlık karnesi düzenleniyor.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bağlı mobil veteriner ekipleri tarafından tüm köy ve mahallelerde yürütülen aşılama çalışmalarının yanı sıra 0-3 aylık yaştaki tüm sığır cinsi hayvanların küpelenerek kayıt altına alınması çalışmaları ile işletmelerin güncelleme işlemlerine de devam ediliyor.

Yetiştiricilerin hayvanlarını belirtilen yaş aralığında küpeleterek kayıt altına aldırmaları ve şap ile brusella aşılarını yaptırmaları sağlıklarının korunması ve buzağı/malak desteklemesinden yararlanabilmeleri için zorunlu. Aynı zamanda hayvanlarını süresi içerisinde kayıt altına aldırmayan ve programlı aşılarını yaptırmayan yetiştiricilere 5996 sayılı kanun gereği cezai işlem uygulanacak.