Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİYASET ARENASI ISINIYOR!

24 Haziran’da seçim kararı

24 Haziran’da seçim kararı alınmasının ardından siyasi partilerden aday adayı olacak isimlerde harekete geçtiler. Seçim öncesi AK Parti’de aday adayı bolluğu yaşanması bekleniyor. 

Seçimlere kısa süre kala siyasi partilerdeki hareketlenmede hız kazandı. Özellikle iktidar partisi AK Parti’de geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de aday adayı bolluğunun yaşanması bekleniyor. AK Parti’nin yanı sıra ana muhalefet partisi CHP ile MHP ve İYİ Parti’den de aday adaylarının önümüzdeki günler içerisinde ortaya çıkacakları sanılıyor.

AK PARTİ’DE DURUM

AK Parti 24 Haziran seçimleri öncesinde de aday adaylarının en çok ilgi gösterdiği parti konumunda. Kulislerde mevcut milletvekilleri Sabri Öztürk ile Cemal Öztürk’ün yanı sıra, eski milletvekilleri Hasan Aydın, Adem Tatlı, Ali Temür, Turhan Alçelik, Hacı Hasan Sönmez in aday adayı olabilecekleri bunun yanı sıra Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük’ün isimleri geçiyor. AK Parti’de İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ile İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun, MYK dan çıkacak karara göre hareket edecekleri belirtilirken, Milli eğitim Bakanlığından Ercan Türk’ün de aday adaylığı baş vurusu için yarın görevinden istifa edeceği dillendiriliyor.

AK Parti’de İl Yönetim kurulu Üyesi Hakan korkmaz da aday adaylığı için görevinden istifa edeceğini duyuran isimler arasında yer alıyor.

CHP’DE BAŞKAN AKSU ADAY DEĞİL

CHP’de tüm gözler dün akşam ki MKYK toplantısına çevrilmişti. Kulislerde MKYK’dan olur çıkması durumunda Bulancak ilçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir ile İl başkanı Necati Tığlı’nın aday adaylığı başvurusu yapacağı söyleniyor. Buna karşılık mevcut milletvekili Bülent Bektaşoğlu ile eski milletvekilleri Selahattin Karaahmetoğlu ve Eşref Karaibrahim’in de aday adaylığı için başvuruda bulunmaları bekleniyor.

CHP’de Belediye Başkanı kerim Aksu ise milletvekilliğini düşünmediğini ve Belediye başkanı olarak yoluna devam etmek istediğini ifade etti.

İYİ PARTİ VE MHP’DE DURUM

İYİ Parti’de ise eski Milletvekili Orhan Erzurum ile İl Başkanı Ünzile Yüksel’in ilk sıra için büyük bir yarışa gireceklerini belirtiliyor. MHP’de ise İl Başkanı Müjdat Öz’ün aday olacağı kaydediliyor.