Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenyürek, “Yargı vesayet altına alındı”

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesini tanımamasıyla başlayan hukuk krizini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun

“İKTİDAR, KENDİ MİLİTAN YARGISINI OLUŞTURMUŞTUR”

Anayasa Mahkemesi’nin, tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmesi yönünde verdiği kararın Yargıtay tarafından tanınmamasıyla başlayan hukuk krizinin, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte yargı darbesine dönüştüğünü belirten Dr. Şenyürek; “Ortada apaçık bir yargı darbesi vardır. Bu tablo, tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği durumu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yargıyı iki dudağı arasına hapseden iktidar, kendi militan yargısını oluşturmuştur” dedi.

Tek adam rejiminin oluşturduğu mevcut sistemin, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını yok ettiğinin altını çizen Dr. Şenyürek; “Yargı, Cumhurbaşkanına tanınan doğrudan ve dolaylı atama yetkisi yoluyla vesayet altına alındı, hâkimlik teminatı ortadan kalktı. Geldiğimiz noktada yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığından bahsetmek mümkün değil. Yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmiş olması, hâkimleri anayasaya aykırı kararlar alma noktasına getirdi. Avrupa İhsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı bir dönem yaşıyoruz. Oysaki bu kararlara uyulması, kararların uygulanması anayasal bir zorunluluktur” açıklamasında bulundu.

Dr. Şenyürek ayrıca; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in “Anayasa Mahkemesini yok sayarsanız kendi varlığınızı inkar edersiniz” sözünü de hatırlatarak, Türkiye’yi devlet krizine sokacak ciddiyetteki bu duruma karşı CHP’nin, TBMM’yi adalet oturumuna davet ettiğini ve Meclis’teki adalet nöbetini sürdüreceklerini belirtti.