Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehirlerin Sembol Haline Gelmiş Lezzetleri

Türkiye’de her bir şehir

Türkiye’de her bir şehir ayrı bir lezzete ev sahipliği yapmakta ve şehre gelenlere özel tatlar tattırmaktadır. Yapılan birçok araştırmaya göre o şehirde meşhur olan yiyeceğin başka şehirde yapılsa dahi aynı lezzete sahip olmadığı iddia edilmektedir. Her lezzet kendi şehrinde güzel ve yemesi keyiflidir. Lezzet gurmeleri bazen sırf bir şehre o lezzeti tatmak için seyahat ederler. Seyahat etmeden önce ucuz uçak bileti bulunduğunda artık o şehre seyahat etmemek için hiç bir sebep kalmamıştır. Hem keyifli bir şehir turu hem de o şehrin meşhur lezzetleri ile tanışarak kaliteli bir zaman geçirmek mümkün.

Şehirlerde sembol hâline gelmiş lezzetler çoğunlukla uzun yıllardır o şehirde varlığını sürdürmüş o yörenin damak zevkine uygun olarak yapılmış yiyeceklerdir. Bazı şehirlerin lezzetlerinde o yörede bolca bulunan malzemeden üretilen tatlar popüler olmuştur. Türkiye’de bazı şehirler var ki şehrin sembolü olan lezzetlerin ünü tüm dünyaya yayılmış şekildedir. Yurtdışından gelen yabancı turistlerin çoğu şehrin kültürüne merak duyduğu kadar şehrin sembol lezzetlerine de büyük ilgi duymaktadır.

Kebaplı Adana

Adana denilince akla ilk gelen lezzetlerin başında Adana Kebap yer almaktadır. Kebap şehrin o kadar çok simgesi haline gelmiştir ki yurt dışında bulunan ünlü, siyasetçi ve tanınmış insanlara Türkiye’de en çok hangi yiyecekleri seviyorsunuz sorusuna genellikle hepsi Adana Kebap cevabını vermektedir. Yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin çoğu şehrin sembolü Adana Kebabı tattıklarında daha önce meğerse hiç kebap yememişiz yorumunu yapmaktadırlar. Adana’da kebap sektörü oldukça geniştir. Aynı cadde üzerinde birçok kebapçıya rastlamak mümkündür. Ayrıca havaalanı da şehir merkezine oldukça yakındır. Bir hafta sonu ucuz uçak bileti alınarak Adana’ya gidip bu dünyaca ünlü sembol lezzeti tadılarak keyifli bir gün geçirilebilir.

İskenderli Bursa

Bursa denilince akla İskender, İskender denilince akla Bursa gelmektedir. Şehirle özdeşmiş olan bu harika lezzet yiyenlerin damarlarında harika bir lezzet bırakmakta ve uzun süre damaklarda kaldırmaktadır. Süzme yoğurt ile servis edilen İskender yaprak etten yapılmaktadır. Etin servisi çıtır çıtır yapılmış pide ekmeğinin üzerine yapılır. Son altın vuruşu ise üstüne dökülen tereyağı yapar. Etin ile tereyağın en çok birbirine yapıştırıldığı yiyeceklerdendir. Birçok şehirde Bursa İskender yemeği yapılsa da Bursa’da ki kadar çoğu zaman lezzetli olmadığını şehre gelen turistler itirafta bulunur. Gezmeyi ve lezzetli yiyecekleri tatmak isteyenlerin ilk durakları arasında Bursa ili yerini alır. Şehirde Havaalanın olması şehre ulaşımı daha hızlı hâle getirmektedir. Doğru zamanda çok uyguna Bursa için uçak bileti bulmakta mümkündür.

Künefeci Hatay

Künefe denilince hemen Hatay ili gelmekte Hatay’a gelen turistler soluğu genellikle Künefecide almaktadır. Özel bir peynirle yapılan künefe yiyenlere âdete bir lezzet şöleni yaşatmaktadır. Künefe sıcak tatlılar grubunda yer alır. Sıcaklığın etkisiyle içinde bulunan özel peynir süner ve aynı zamanda görsel şölende oluşturur. Çevre illerden hatta Türkiye’nin birçok ilinden bu güzel şehre künefe yemek için birçok gezgin gelmektedir. Medeniyetler şehri olan Hatay’ın sembol olmuş birçok lezzeti vardır ama künefe bir tık bunların önüne geçerek zirveye oturmaktadır.

İzmir Bombası

Güzelliğiyle kendine hayran bırakan İzmir birbirinden güzel lezzetleriyle de kendine hayran bırakmaya devam ediyor. İzmir’e özgü olan ve şehri her ziyarete gelenin tattığı İzmir bombasının dillere destan bir tadı bulunmaktadır. İzmir bombası İzmir ilinin sembolik lezzetlerinde üst sıralardaki yerini her dönem korumaktadır. Tatlı türü olan İzmir bombasının içerisinde bolca akışkan çikolata bulunur. Pişirilme ve içine konulan malzemeler ile yiyenleri bambaşka alemlere götürmektedir. Müdavimi olunacak ender lezzetler arasındadır. İzmir’in diğer sembolik yiyeceklerinden biride kumrudur. Türkiye’nin farklı illerinden uygun uçak biletleri ile şehre gelerek güzel bir İzmir turunun ardından İzmir bombası ve kumru ile gün daha keyifli geçirilebilir. Başta Gaziantep İzmir uçak bileti olmak üzere her ilden hemen hemen kampanyalı uçuşlar yapılabilmektedir. Bu da İzmir’i çabuk gidip sembol yiyeceklere ulaşımını kolaylaştırmaktadır.

Baklavalı Gaziantep

Yunanistan ile uzun soluklu yaşanan tartışmalar sonunda Baklavanın Gaziantep’e ait olduğu dünyaca kabul görmüştür. Böylelikle baklavanın Gaziantep ilinin sembolik tatlarından olduğu tescillenmiştir. Gazianteplilerin iddialarına göre baklavadan yerken mutlaka hamurundan çıtırtı sesi gelmelidir. Gaziantep Antep fıstığının yetiştiği ana bölgedir. Toplanmış fıstıklardan üretilen baklavalar baklavanın en önemli ana malzemesidir. Şehir baklava ustaları ile meşhurdur. Bu eşsiz tadı tatmak için uygun fiyatlı Gaziantep İzmir uçak bileti gibi biletler alınarak güzel bir seyahat gerçekleştirilebilir. Gaziantep ve İzmir uçuş bakımından hareketli iki şehirdir. Bu iki şehre kolayca uçak bulmak mümkündür.

Abdigör Köfteli Ağrı

Adını Abdi Paşadan alan Ağrının sembolik lezzeti Abdigör köftesi adeta bir lezzet abidesi, bir başyapıttır. Yapılması oldukça meşakkatli olan bu yemeğin birçok hayranı bulunmaktadır. Özellikle İstanbul’dan Ağrı’ya sırf bu yemeği yemek için birçok turist akın etmektedir. Uygun fiyatlı İstanbul Ağrı uçak bileti alan soluğu havaalanlarında almaktadır. Abdigör köftesinin aynı zamanda bir hikayesi bulunmaktadır. Hikâyesi ile herkesi etkileyen bu lezzetin çıkış yeri Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesidir. Zamanla ünü ilçe sınırlarını aşıp Türkiye sınırlarına dayanmıştır ve zamanla Ağrı şehrinin sembolik lezzeti olmuştur. Ağrı bunun yanında İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı ile adından sıkça söz ettiren bir ildir. İstanbul’a gelen birçok yabancı turiste farklı tatlar tatmak ve Ağrı Dağı’nı görmek için İstanbul Ağrı uçak bileti alarak şehri ziyaret etmektedir.