Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçimde ağabey ve ablalarını geçti

Lise adayları arasından tek

Lise adayları arasından tek ilkokul temsilcisi olarak sempatikliği ile ön plana çıkan Abacıbükü İlkokulu adayı Ayşe Sayın seçimlere damgasını vurdu.

TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği demokrasi eğitim çerçevesinde okullarda her yıl düzenlenen okul öğrenci merkez ilçe meclisi seçimi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda yapıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından divan kurulunun oluşturulmasıyla seçimlere geçildi. Öğrenciler hazırladıkları konuşmalarla seçmenleri etkilemeye çalıştılar.  Daha önce yapılan seçimlerle adaylarını belirleyen okullar merkez ilçe meclisine aday sokabilmek için kıyasıya yarıştılar. Beş kişilik merkez ilçe meclisine girmeyi hak eden Abacıbükü İlkokulu adayı Ayşe Sayın sempatikliği ve tek ilkokul adayı olması nedeniyle seçimlere damgasını vurdu.

Merkez ilçede bulunan 55 okulun katıldığı seçimler neticesinde beş kişilik merkez ilçe öğrenci meclisine girmeye hak kazanan öğrenciler şunlar: Ayşe Sayın Abacıbükü İlkokulu, Beste Kahyaoğlu Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Rana Karabiber Nurettin Canikli Anadolu İmam- Hatip Lisesi, İhsan Bora Çetinkaya 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Oğuz Efekırkaya Mustafa Kemal Ortaokulu. Seçilen beş kişilik merkez ilçe okul öğrenci meclisi adayları diğer ilçelerden gelecek adaylarla birlikte 5 Aralık’ta yapılacak seçim sonrası Giresun okul öğrenci meclisini ve meclis başkanını seçecekler. Giresun okul öğrenci meclisi başkanı da Ankara da ilimizi temsil edecek.