Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şap aşılama kampanyasının süresi uzatıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan “Bölgesel Risklerin Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrol ve Eradikasyon Projesi” kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde   1 Ağustos – 31  Ekim 2017 tarihleri arasında büyükbaş hayvanlara yönelik olarak düzenlenen “Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası” 30 Kasım tarihine kadar uzatıldı. Yıl boyunca İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yürütülen yoğun saha çalışmaları neticesinde, ilimizde şap hastalığı vakasına rastlanılmadı.

Sonbahar dönemi saha çalışmalarında ayrıca 3 aylıktan büyük dişi buzağılara Brusella aşısı ve kedi-köpeklere Kuduz aşısı uygulamalarına devam ediliyor. Aşılama bilgileri VETBİS veteriner bilgi sistemi elektronik veri tabanına kaydedildi.

Yönetmelik değişikliğiyle tanınan ek süre gereğince, hayvancılık işletmelerinin TÜRKVET hayvan kayıt sisteminde bildirim süresine bakılmaksızın yıl sonuna kadar cezasız olarak güncellenmesi çalışmalarına da hızla devam edilmektedir. Bu kapsamda; bütün üreticilerimizin aşılama çalışmalarında veteriner ekiplerimize işletmelerini güncelletmeleri, güncelletemeyenlerin ise yıl sonuna kadar İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmekte. Aksi takdirde bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen üreticilere 2018 yılından itibaren cezai müeyyide uygulanacak.