Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayi bölgeleri TSO gündeminde

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Muammer Usta, sanayi bölgelerindeki sorunlara değindi. Giresun Küçük Sanayi Sitesinin altyapı, Giresun Organize Sanayi Bölgesi yol sorununun kalıtsal hale dönüştüğünü vurgulayan Usta; “Tek başımıza Giresun Küçük Sanayi Sitesi sorunlarının içinden çıkamıyoruz. Halimiz ortada, mevcut yapılar yetmiyor, altyapı ise ayrı bir sorun. En azından marangoz ve mermercilerin başka bir bölgeye taşınması sağlanmalıdır. Ayrıca yerel idare imarda yeni sanayi bölgeleri oluşturmalıdır” dedi.

“OSB ULAŞIMI SIKINTILI”

Giresun Organize Sanayi Bölgesinin ulaşım sorununa değinen Meclis Üyesi İbrahim Kara ise; “Giresun sanayiye uygun bir il olmaya bilir ancak mevcut kazanımları korumamız ve geliştirmemiz gerekmektedir.
Şu an Giresun Küçük Sanayi Sitesinin yetersizliği ortada, Giresun OSB’de yol, su sorunlarının yanında her gün arıza veren elektrik altyapısı da çözüm bekliyor” diye konuştu.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ekim ayı meclis toplantısı yapıldı.27 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda eylül ayı mizan cetveli onaylandı.
Meclis gündem maddesinin ardından değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, Mesleki Yeterlilik Belgesinde bir yılı aşkın zamandır önemli sınavlar gerçekleştirildiğini ve bu sınavlardan yaklaşık 650 kişinin belge aldığını, bu süreçte Giresun’un Karadeniz’de birinci ülke genelinde de ilk sırlarda yer aldığını ifade etti.

“OSB’DE 2 BİN ÇALIŞAN VAR”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi ve aynı zamanda Giresun Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti temsilcisi Serdar Demirkan; “1970’li yıllarda kurulmuş bir Küçük Sanayi Sitesi bugünkü şartlarda sağlıklı hizmet vermesi beklenemez. Giresun KSS’nin yasal sınırları ve ticari hacmi incelenmeli ve buna uygun bir yol haritası tespit edilmelidir. Giresun Organize Sanayi Bölgesi ise şu an boş parseli olmayan yaklaşık 2 bin kişiye iş imkanı sağlayan bir yapıdır. Eksikler vardır ancak çözüm noktasında çalışmalar sürmektedir. Sayın Valimiz elektrik hatlarının yenilenmesinin talimatını vermiştir. Bozuk yolların yapımı için ise tesis inşaatlarının tamamlanması beklenmektedir. Büyük ihtimal önümüzdeki hafta çalışmalar start alacaktır” dedi.

“TURİZMDE MESAFE ALDIK”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise; “Hepimizin bildiği gibi Oda ve Borsa seçimleri altı ay ertelendi ve süreci bekliyoruz. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz durmuyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizmde ciddi çalışmalar gerçekleştirdik, geçtiğimiz günlerde Van turizm fuarına bir heyet gönderdik ve ardından Van’dan bir heyet ağırladık. Van turizm heyetimizin içinde turizmci firmalarının yanında, STK ve kurum temsilcileri de yer aldı. Bakıldığında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak turizmde komplike bir çalışma yürütmekteyiz. Biz İran turizm pazarına odaklandık ve geçtiğimiz yıllarda bu ülkeye yaptığımız ziyaretin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. Turizmin bir diğer ayağı yöresel mutfaktır, Giresun bu alanda çok şanslı bir vilayettir. Bugün yemek bilimi yani kısa adı gastronomi alanında meclis üyemiz Cemal Kurt Bey ciddi çalışmalar yapmaktadır. Kendilerini tebrik ediyor ve destekliyoruz. Diğer yandan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun OSB ve Küçük Sanayi Sitesinin sorunlarına çözüm üretilmesi için çalışmaktadır. Ancak sorunlar bizlerin üstesinden gelebilecek boyutu aşmıştır. Bu bölgeler için lobi çalışmalarımız ise sürmektedir” açıklamasını yaptı.