Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun'da FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

– FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişi hücre evlerine düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı, bir şüpheli de teslim oldu

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar

SAMSUN (AA) – Samsun'da, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aranan 4 kişi hücre evlerinde gözaltına alındı, bir şüpheli de teslim oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekiplerince, Atakum ve İlkadım ilçelerinde FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırdığı 3 hücre evine operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, Osmaniye 1. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama kararı bulunan ve "Osmaniye İl İmamı" olduğu öne sürülen Emrullah A, Menemen Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı verilen ve örgütte kadınlardan sorumlu "bölgeci" olduğu iddia edilen Elif K, Tokat 1. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı olan örgüte ait kurumlarda yönetici düzeyde faaliyet gösteren Abdullah Y. ile Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yakalama kararı verilen, Erzincan'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği öne sürülen Zafer G. yakalandı.

ByLock kullandığı tespit edilen Emrullah A. ile telefonlarında 3 ByLock kaydı belirlenen Zafer G'nin ekiplere sahte sürücü belgeleri ibraz ettikleri öğrenildi.

Zanlıların örgüte müzahir kurumlarda SGK kaydı ve Bank Asya'da hesap hareketlerinin bulunduğu tespit edildi.

Abdullah Y, Tokat'tan gelen polis ekiplerine teslim edilirken, diğer şüpheliler emniyete götürüldü.

Bu arada, daha önce hakkında "silahlı terör örgütüne üye olduğu" iddiasıyla işlem yapılan ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı verilen, Beyaz Lale Kadınlar Derneği üyesi Nurcan Ö. Samsun Adliyesine giderek teslim oldu.