Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sabri Öztürk, esnafa anayasa paketini anlattı

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referandum çalışmaları kapsamında şehir merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, 18 maddelik anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Vatandaşların yeni sistemle ilgili sorularını da cevaplandıran Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak referandumun bir siyasi parti seçimi olmadığını, Türkiye’nin genelini ilgilendiren bir seçim olduğunu vurgulayarak; “İnşallah 16 Nisan’da ülkemiz için, milletimiz için, Türkiye’nin istikrarı için ‘evet’ desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

ARTAN NÜFUSUN MECLİSTE TEMSİLİ SAĞLANIYOR

Yeni sistemle birlikte milletvekili sayısının arttırılmasına yönelik soruları cevaplandıran AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk; “Milletvekilliği, bir temsil görevi. Halkımız bizleri belirli bir süre için seçiyor, sizleri mecliste temsil ediyoruz. Türkiye’de şuanda 550 milletvekili var. 1995 yılından önce bu sayı 450 idi. 1995’te o dönemin SHP’si bugünkü CHP ile DYP bu sayıyı 550’ye çıkardı. Türkiye’nin nüfusu arttı, ihtiyaç diyerek bu sayı 550’ye çıkarıldı. 1995’te Türkiye’nin nüfusu 58 Milyon. Türkiye’nin nüfusu bugün 80 Milyona çıkmış. 20 Milyon nüfusumuz artmış.  Yeni sistemde nüfus artışıyla orantılı olarak 550 olan milletvekili sayısını 600’e çıkarıyoruz. Türkiye’de 143 Bin 166 vatandaşımıza bir milletvekili düşüyor. Avrupa Birliğinde ise bu ortalama 53 Bin 764 kişiye bir milletvekili olarak gözüküyor. Bugünkü şartlar içerisinde 550 olan milletvekili sayısını 600’e çıkarıyoruz. Bu düzenleme ile temsiliyet genişliyor, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanıyor, milletvekilleri kendi ilinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanıyor. Meclisin yeni sistemle artacak olan iş yükü açısından, görev dağılımında kolaylık sağlanmış oluyor. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye kavuşuyor. Milleti temsil eden milletvekili sayısının artmasına karşı çıkmak demek, milletin daha fazla temsil edilmesine karşı çıkmak demektir” diye konuştu.