Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“S-400’leri aldık sıra yerli füzede”

Milli Savunma Bakanı Nurettin

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Rusya’dan S-400 füzelerinin satın alındığını belirterek, “Bundan sonra kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz” dedi.

AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Canikli, Türkiye’nin uzun vadeli kendi yerli milli kapasitesini geliştirmek amacıyla hava savunma sistemi geliştirmek, üretmek ve kullanmak için EUROSAM Konsorsiyumu’nu oluşturan ülkelerle ön anlaşmayı gerçekleştirdiğini belirtti.

YERLİ TEKNOLOJİ

Canikli, Rusya’dan S-400 füzelerinin satın alındığını anımsatarak, “O iş bitti, S-400 füzeleri satın alınmıştır, bundan sonra artık detaylar ama onunla yetinmiyoruz. Kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz. Yine hava savunma sistemi geliştirilmesi çerçevesinde ama orada özellikle bu teknolojiye yerli imkanlarla kendimizin sahip olmasını hedefliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“2018’DE 17 MİLYAR LİRA İLAVE SAVUNMAYA KAYNAK AKTARIYORUZ”

Canikli, bu alandaki açığı kapatmak için birkaç koldan gittiklerini belirterek, bunların çok pahalı sistemler olduğunu söyledi. Artan savunma ihtiyaçlarını karşılayacak kaynakları oraya yönlendirme imkanına sahip olunduğuna işaret eden Canikli, şöyle devam etti: “Bu çok önemli bir konu, sadece 2018’de 17 milyar lira ilave savunmaya kaynak aktarıyoruz ve kaynak ayırıyoruz. Bir önceki yıla göre yüzde 30’luk artış anlamına geliyor. Tabii bu sadece silah ve mühimmat satın alınması değil, onun yanında özellikle füze savunma sistemi başta olmak üzere güçlü ana savunma sistemlerin geliştirilmesine ilişkin harcamayı da içeriyor.” Canikli, zaman zaman ‘bu kaynaklar nereden geliyor, nereden bulunuyor?’ şeklinde tartışmalar olduğuna dikkati çekerek, “2002 ve öncesinde savunma alanına ya da başka alanlara ihtiyacımız olan kaynakları aktarmamız, sağlamamız mümkün değildi çünkü bütçenin neredeyse yarısı faiz ödemelerine aktarılıyordu. Şu anda bütçenin yüzde 9’una kadar düşürülmüştür faize aktarılan para” diye konuştu.

Haber: Yeşilgiresun