Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Karahasanoğlu’ndan İletişim Fakültesinde konferans

Tirebolu’nun yetiştirdiği değerli bilim

Tirebolu’nun yetiştirdiği değerli bilim adamlarından Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, önceki gün memleketi Tirebolu’ya gelerek, kurucusu da olduğu İletişim Fakültesinde konferans verdi.

Tirebolu İletişim Fakültesi’nin kurucularından olan ve kurduğu okulda bir süre hoca olarak görev yapan Prof. Dr. Karahasanoğlu, 1 Kasım Salı günü fakültede kendi adının verildiği Konferans Salonunda, “Çatışmacı Bireyden İletişimci Topluma” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Bu konferansa Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’da katıldı. Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen ünlü iletişimci Prof. Dr. Karahasanoğlu’na büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Prof. Dr. Karahasanoğlu, büyük bir dikkatle takip edilen sunumunda kısaca şunları söyledi:

“Yaşadığımız toplumun gittikçe çatışmaya sürüklenmesi sebebiyle iletişimcilere çok büyük görevler düşüyor. İletişimsizliğin beraberinde getirdiği geçimsizlikle başlayan çatışmaların, iletişim kurabilen bir toplum modeliyle önlenebilir, çatışmacı değil, iletişimci bir toplum olması gerekir. Çatışmada dinlemenin, empatinin, beden dilinin, kişinin kendi kişilik yapısını sorgulaması gerektiğinin önemini özellikle belirtmek gerekir.” Kurucusu olduğu fakültede verdiği konferansta, kendi çalışmaları sonucunda elde ettiği verilere de değinen Prof. Dr. Karahasanoğlu, hayatından örnekler vererek dinleyicileri bilgilendirdi.

REKTÖR COŞKUN, KARAHASANOĞLU’NA ÖZEL BİR HEDİYE VERDİ

Tirebolu İletişim Fakültesi’ndeki konferansın ardından kürsüye çıkan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, Prof. Dr. Karahasanoğlu’na fakülteye yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, özel bir hediye takdim etti. Konuşmasında, Tirebolu İletişim Fakültesi’nin, Giresun Üniversitesi’nin göz bebeği olduğunu dile getiren Rektör Coşkun, Prof. Dr. Karahasanoğlu’na ithafen, “Böylesine değerli bilim adamı yetiştiren Tirebolu’da bulunan fakültemizde de nice ünlü iletişimciler yetişecektir. Taner hocamızın iletişime verdiği değeri, gerçekten çok önemsiyoruz. Biz, rektörlük olarak Tirebolu’daki İletişim Fakültemize göz bebeğimiz olarak bakıyoruz” dedi.