Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis Teşkilatının 172. yılı kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. kuruluş yılı dün düzenlenen törenlerle kutlandı. Valilik önünde düzenlenen törende Vali Hasan Karahan ile Emniyet Müdürü Uğur Öztürk birer konuşma yaptılar. Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. Valilik önündeki törene Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.
Törende bir konuşma yapan Vali Hasan Karahan, Türk Polis Teşkilatının 172.kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “Polis Teşkilatımızın 172. Kuruluş Yıldönümü hepimize kutlu olsun. İnsan topluluk halinde yaşayan bir yaratık. Dolayısı ile topluluk halinde olduğumuz içinde bir takım kuralların, bir takım düzenin olması gerekiyor. Bunu sağlayacak bir teşkilata her daim ne olursa olsun insanların var olduğu günden beri ihtiyaç duyulmuş bizdeki adı da bunun Polis Teşkilatı. 172 yıldır milletin emrinde şahadeti, gaziliği göze alarak 24 saat milletin emrinde, hizmetinde. Polis Teşkilatımız çok şehitler verdi. Hepsini rahmetle, minnetle anıyorum. Çok gazilerimiz var. Hepsine sağlık, afiyet diliyorum. Zor şartlarda görev yapıyorlar.
Özellikle ailelerinin çocuklarının yaşadıklarını son hendek olaylarında buradan giden grubumuzun aileleriyle birlikte yaşadık. Hakikaten büyük hizmetler verildi. Büyük fedakârlıklar yapıldı, yapılacak. Dediğim gibi milletimiz emrinde askerimiz, polisimiz her daim başı dik, onurla hizmetlerine devam ediyor. İmkânlarımız Allah’a çok şükür çok daha iyi. Araç gereç, personel, bina bu konularda Müdür Bey bilgiler verdiler. Daha çok daha iyiyiz, çok daha iyi olacağız. İmkânlarımız daha iyi günden güne. Giresun zaten huzurlu bir şehir. Giresunlu hemşerilerimize bu vesile ile bir kez daha teşekkür ederim. Gerçekten yaşanılacak, yaşanılası, huzurlu, huzur dolu bir kent. Bunda emeği geçenlere halkıyla görevlisi ile belediyesi ile hepsine huzurlarınızda ayrıca teşekkür ederim. Daha güzel günlerde, daha iyi şartlarda, daha huzurlu, daha müreffeh, daha gelişmiş bir Giresun’da, daha insani, daha şartları iyi güzel günler görmek dileğiyle. Hepinizin Polis Gününü, Polis Haftasını kutluyorum. Allah bu millete kötü günler göstermesin. Kara bulutlar dağılsın üzerimizden inşallah diyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Türk Polis teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, “Giresun polisi suç ve suçluyla mücadelede mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarına devam etmektedir. Her geçen yenilenen teknolojik imkânlarıyla, araç gereç takviyesi ve yeni hizmet binalarıyla daha huzurlu bir Giresun için emin adımlarla ilerlemektedir. İl genelinde asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız olumlu sonuçlarını vermiş, günün 24 saatinde Giresunlu hemşehrilerimizin kendilerini güvende hissetmeleri sağlanmıştır. İl Merkezinde Sayın Valimizin katkılarıyla genişletilerek 100 kamerayla şehir izlenmeye başlanmış, Alucra, Çamoluk, Tirebolu ve Espiye ilçelerinde Emniyet Genel Müdürlüğü standartlarında MOBESE sistemi kurulmuştur” dedi.
Konuşmaların ardından program, Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerine polis düdüğü verilmesiyle sona erdi. Programa, Vali Hasan Karahan, İlimiz Milletvekili Cemal Öztürk, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcıları Recep Uzal ve Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İhsan Ersoy, İl Genel Meclis Başkanı A. Murşit Gürel, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş yetkilileri ve polis teşkilatı mensupları katıldı.