Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pişik Nedir, Nasıl Önlenir?

Pişik, genellikle bebekler ve

Pişik, genellikle bebekler ve çocuklarda görülen kızarık, yumuşak görünümlü cilt rahatsızlığıdır. Özellikle bebeklerde bebek bezi kullanıldığı dönem sürecinde sıklıkla ortaya çıkar. Bebeğinizin büyüdükçe pişik, risk durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Bebeklerin bez bölgelerinin dışında pişik, boyun, koltuk altı, eklem kısımlarından da görülebilir. Ciltte kızarıklık, yanma ve batma hissi pişik belirtilerindendir. Pişiğe birçok faktör sebep olabilir. Bunların başlıacaları;

  • Kullanılan bebek bezlerinin emiciliğinin yeterli seviyede olmaması
  • Bebek bezinin sıkça değiştirilmemesi ve cilde uzun süre temas etmesi
  • Aşırı terleme, cildin nemli olması
  • Hijyen eksikliği
  • Mevsim değişikliği

Pişiği önlemek için en önemli adım cildin temiz ve kuru tutulmasını sağlamaktır. Daha sonraki adım ise pişik kremi kullanılmasıdır. Pişik kremleri bebeklerin hassas cildiyle uyumlu olarak geliştirildiği için cilde yumuşaklık sağlar, nemlendirir ve pişik oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.

Bu doğrultuda bebeklerin hassas cildi ile uyumlu olarak geliştirilen Bepanthol ile bebeğinizi pişiğe karşı koruyun! https://www.dermokozmetika.com.tr/bepanthol-pisik-kremi link üzerinden Bepanthol pişik kremlerini inceleyebilirsiniz.

Bepanthol pişik kremi, içeriğinde bulunan ProVitamin B5 cildin hem ideal nem dengesine kavuşmasını sağlar hem de ciltte bariyere görevi görerek pişik oluşumunu önler. Parfüm, koruyucu madde ve renklendirici içermeyen formülü sayesinde en hassas ciltlerin dahi kullanımına uygundur. Deneyen annelerin %98’i Bepanthol Baby pişik kremini de tavsiye etmektedir.

Siz de tüm pişik kremi çeşitlerini https://www.dermokozmetika.com.tr/pisik-kremi link üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla hemen sahip olabilirsiniz