Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Eğitim Sınıfları standart hale getiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı Özel

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, donatım ve materyal ihtiyaçlarının giderilerek verilen eğitimin niteliğinin artırılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda, Şebinkarahisar Yavuz Selim Ortaokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfının standartlaştırılması tamamlanarak, nitelikli ve nezih bir eğitim ortamı özel çocukların hizmetine sunuldu.

Ayrıca Giresun Merkez 23 Nisan İlkokulu bünyesinde hafif düzeyde otizmli öğrenciler için ilköğretim programı uygulayan özel eğitim sınıfının standartlaştırılma çalışmaları da devam ediyor.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu çalışmalarla ilgili olarak; “Bakanlığımızca özel eğitim sınıflarında yapılan standartlaştırma çalışmaları ve ortam düzenlemelerinin özel yavrularımıza daha kaliteli bir eğitim hizmeti verilmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi. Eğitimin her kademesinde olduğu gibi özel eğitim alanında da çocuklarımızın eğitsel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayarak var olan potansiyellerini ve yeteneklerini geliştirmek için nitelikli eğitim kadromuzla özveriyle çalıştığımızı vurgularız” dedi.