Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmen Okulları 176 Yaşında

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Öğretmen Okulları’nın 176. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle dün Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda bir panel düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Oturum başkanlığını Rektör Başdanışmanı ve Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şanal’ın yaptığı panele Eğitim Bilimleri Enstitüsü dönemlerinden beri fakültede emekleri olan İsmail Bozalioğlu, Murat Tomak ve Ahmet Gürsoy konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Özdem konuşmasına Öğretmen Okullarının 176. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başladı.

Özdem konuşmasında, “Erdemli, vatanına bağlı insan yetiştiren Öğretmen Okulları’nın kuruluşundan bu yana 176 yıl geçse de bu misyonu devam etmektedir. Bugün aramızda bizi kırmayarak gelen emekli öğretim elemanlarımız bulunuyor. Hocalarımızla uzun süre çalışma fırsatım oldu. Kendilerinin hem alana hem de üniversitemize çok büyük katkıları oldu. Bizleri kırmayarak bugün aramızda oldukları için kendilerine kurumum adına teşekkür ediyorum. Eğitim Fakültemiz ülkemizde tanınırlığı en yüksek olan birimlerimizden biridir. Fakültemizden mezun olup görevleri sırasında şehitlik mertebesine ulaşan öğretmen ve öğrencilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Mustafa Şanal, öğretmeni dünü anlatan, şimdiyi yaşatan ve geleceği kavratan kişi olarak tanımladığını vurgulayarak, 16 Mart 1848’de ortaokul öğrencilerine öğretmen yetiştirmek amacıyla kurulan devamında 18 Kasım 1968’de ilkokul öğretmenleri yetiştirmeye de başlayan Öğretmen Okulları’nın tarihini kısaca özetledi.

Panel sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdimi için sahneye çıkan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can kısa bir konuşma yaparak, “Öğretmenlik yeryüzünün en kutsal mesleğidir. Ben de katılımcı hocamın dediğine katılıyorum. Bugün yeniden en başa 20’li yaşlara dönsem yine öğretmen olmak isterdim. Bu mesleği seçtiğim için asla bir pişmanlık duymuyorum. Eğitim Fakültesi Üniversitemizin en köklü fakültesi. Eğitim Fakültesi deyim yerindeyse Üniversitemizin nüvesidir. Bugün de gördük kurumsal kimliğini kazanmış bir fakülte. Çok sıcak, çok samimi, çok içten bir panel izledik. Öğretmen Okulları’nın 176. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlediğimiz bu etkinlikte tüm öğretmenlerimizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Panele katılan üç değerli hocamıza da bundan sonraki yaşantılarında sağlık bir ömür diliyorum” dedi.

Panel teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.