Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenci̇ler Kumbara Yapıp Harçlık Bi̇ri̇kti̇rdi̇, Fi̇li̇sti̇ne Destek Oldu

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE KENDİ YAPTIKLARI KUMBARALARI HARÇLIKLARIYLA DOLDURAN 25 ÖĞRENCİ, İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRILARINA TEPKİ GÖSTERMEK VE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİNE DESTEK OLMAK İÇİN BAĞIŞLADI. ÖĞRENCİLERİN BU DUYARLI DAVRANIŞI İSE OKUL YÖNETİMİ TARAFINDAN TAKDİRLE KARŞILANDI.

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE KENDİ

Ordu’nun Ünye ilçesinde kendi yaptıkları kumbaraları harçlıklarıyla dolduran 25 öğrenci, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Filistinli kardeşlerine destek olmak için bağışladı.

Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi 5-A Sınıfı öğrencileri, aileleri, okul idarecileri ve öğretmenleri Tuğba Uygun’un desteğiyle İsrail’in zulmü altında yaşam savaşı veren Filistin için bağış kampanyası düzenledi. Kendi yaptıkları kumbaraları ailelerinden aldıkları harçlıklarla doldurarak okul yönetimine teslim etti.

“Öğrencilerimiz bu duyarlı destekleriyle ’savaşı kabul etmiyoruz’ diyorlar”

Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Tamer Uysal, öğrencilerin savaştan etkilendiklerini ve televizyondan gördükleri zulme sessiz kalmayarak böyle bir bağış kampanyası yaptıklarını söyledi. Uysal, “İsrail’in Filistin’e uyguladığı bu soykırım her akşam televizyonlarda gösterilmektedir. Filistin’de kadınlar, genç ve yaşlı ayrım edilmeden katlediliyor. Ve şimdiye kadar 10 bine yakın çocuk öldürüldü. Savaşla hiç alakası olmayan binlerce sivil vatandaş öldürülüyor. Savaşta hastaneler yıkılarak okullar basıldı. Akşam televizyonlarda milyonlarca insanımız bu savaşı izliyor ve çocuklarımızda görüyor. Dolayısıyla öğrencilerimiz de bu savaştan etkilenerek Filistin’e yardımcı olmak için her biri kumbara tasarlamış. Tasarladıkları kumbaraları doldurarak oradaki kardeşlerine gönderecekler. Bu zulme bütün dünya itiraz ediyorsa, Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi 5-A sınıfı öğrencilerimizde itiraz ederek böyle bir savaşı kabul etmiyoruz diyorlar” diye konuştu.

“Savaşın bitmesini ve her okulun bu gibi bağışlar yapmasını istiyoruz”

Dünya genelinde yaşanılan savaşların bir an önce bitmesini ve ülke olarak her okulun bağış kampanyalarına destek olmasını isteyen Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi 5-A sınıfı öğrencisi Ravza Nur Kırtaz, “Filistinli kardeşlerimiz için yaptığımız bu etkinliği öğretmenlerimizle önce sadaka kutusu yaptık. Ardından sadaka kutularının içini elimizden geldiğinde doldurarak kardeşlerimize göndereceğiz. Arkadaşlarım, öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz de bu etkinliğimize katkı sağladı. Yaptığımız etkinliklerle çocukların ölmemesini, savaşın bitmesini ve her okulun yapmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen yardım kampanyası sonunda toplanan bağışlar kurumlar aracılığıyla Filistin’e gönderilecek.