Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NİTELİKLİ OKUL TARTIŞMASI!

Listede şehrin en başarılı

Listede şehrin en başarılı okulları arasında yer alan Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi ile Mimar Sinan Anadolu Lisesinin bulunmayışı tepki çekti. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Biz de merkezden en az bir Anadolu Lisesinin yer almasını arzu ederdik ama belirleme bakanlıktan yapıldı” dediler.

Sınavla öğrenci alacak olan liselerin açıklanması Giresun’da tartışma yarattı. Giresun’un eğitim öğretimde en başarılı liseleri arasında yer alan Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi ile Mimar Sinan Anadolu Lisesinin yer almaması hem veliler hem de bu okullardan mezun olanlar arasında büyük tepki çekti.

HAMDİ BOZBAĞ ANADOLU LİSESİ SIRADAN OKUL OLDU

Giresun’un ilk Anadolu Lisesi olma hüviyetini elinde bulunduran ve bugüne kadar mezun ettiği öğrencileri n büyük çoğunluğu kariyerli meslek sahibi olan okulun sıradan okul durumuna dönüştürülmesine ise büyük tepki gösteriliyor.

MİLLİ EĞİTİM “LİSTEYİ BAKANLIK BELİRLEDİ”

Öte yandan Giresun Merkezden bir Anadolu Lisesinin sınavla öğrenci alınacak okullar listesine alınmaması tepkileri üzerine görüşlerini aldığımız MEM den bir yetkili” Bizde merkezden bir Anadolu Lisesinin listede olmasını isterdik ama buna Bakanlık karar verdi” dedi.

Giresun’da il genelinde bu yıl orta okullardan 5160 öğrenci mezun olacak. Bu öğrencilerden ancak 560 dolayında civarındaki öğrenci sınavla nitelikli okullara girme imkanını elde edecekler.

GİRESUN’DA SINAVLA GİRİLECEK OKULLAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen listeye göre Giresun’da sınavla öğrenci alacak okullar şunlar: Giresun 125. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun teknik Anadolu Lisesi, Giresun Fen Lisesi, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi, Giresun Nurettin Canikli İ.H.L, Bulancak Fen Lisesi, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keşap Fen Lisesi, Espiye Anadolu İ.H.L, Görele Nihat Gürel Fen lisesi, Şebinkarahisar Fen Lisesi.