Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Müftü nikahı niye rahatsız etti”

AK Parti İl Başkanı

AK Parti İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, CHP İl Başkanı Necati Tığlı’nın “Müftülerin nikah kıymasını eleştiren sözleri için” Klasik CHP mantığıyla, batıdaki örnekleri olan kilisede kıyılan nikahları normal kabul edip, müftülerin kıydığı nikaha karşı çıkmak CHP’nin asıl çizgisini göstermektedir” dedi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin, geçen hafta yapılan AK Parti Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmasını eleştiren CHP İl başkanı Necati Tığlı’nın açıklamalarına cevap verdi. Şenlikoğlu, “CHP İl Başkanı Necati Tığlı’nın gazetelerde çıkan, Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’nin Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısında yapmış olduğu Müftülere Nikah Kıyma Hakkını veren yasayla alakalı açıklamasına binaen vermiş olduğu cevap ve tutum bizleri hayrete düşürmüştür.

Sayın Bakanımızın Yapmış olduğu açıklama gayet açık ve nettir. Türkiye’de Müftülerin nikah kıymasına karşı çıkan bir anlayışın, bunun için Kuranı Kerim’den destek aramaya çalışması kendi kendiyle çelişen beyanlardır.  Zira yüzyıllardır doğuda ve batıda nikahların din adamları tarafından kıyılması genel bir gelenek iken, klasik CHP mantığıyla, batıdaki örnekleri olan kilisede kıyılan nikahları normal kabul edip, müftülerin kıydığı nikaha karşı çıkmak CHP’nin asıl çizgisini göstermektedir.

Batıda Nikahların özellikle Amerika, İngiltere, Fransa gibi bütün batılı ülkelerde kiliselerde kıyıldığını bilmelerine rağmen bu konuda dut yemiş bülbül gibi oluyorlar. Sayın Bakanımız yapılan düzenleme de İl ve İlçe Müftülerine Nikah kıyma yetkisinde zorlama olmadığını, isteyenin istediği şekilde gerek Belediyelerde gerekse İl-İlçe Müftüleri tarafından dini nikâh kıyabileceğini beyan etmesine rağmen, CHP’nin rahatsızlığının nedenini sormuştur.

CHP İl Başkanı ise yapmış olduğu açıklama ile aslında kendi partisinin zihniyetini özetlemiştir. Sayın İl Başkanı bu vesile Ayetlerle de haşir neşir olmuş, bu alışkanlığını da devam ettirmesini arzu ederiz.

Sayın Tığlı’nın gazetelerdeki beyanında bahsettiği ve bizleri tebessüme iten açıklamasında, Türk milleti kimlerin İslam Düşmanı olduğunu ve olmadığını gayet iyi bilmektedir. Geçmiş Dönemlerde CHP Hükümetlerinin İslam’a karşı tutumları sonucu oluşan politikaları nedeniyle, Aziz Milletimize yaşatılanlar halen hafızlarımızda tazeliğini dün gibi korumaktadır. Bu konuda verebileceğimiz birçok örnek mevcuttur, Sayın Tığlı eğer duymak isterse bu konuda da daha ayrıntılı açıklamalar da bulunabiliriz. Aziz Milletimizin bunları unuttuğunu düşünüyorsa yanıldığını da hatırlatmak isterim.  Bu açıklamalar, CHP tarafında değişen hiçbir şey olmadığı ayan beyan göstermektedir. Sayın Bakanımızın ne kadar haklı olduğu bir kere daha anlaşılmıştır. İl ve İlçe Müftülerine Nikah kıyma yetkisinden rahatsız olan zihniyet, üzülerek söylüyorum; dün neyse bugünde maalesef aynı.

CHP’ye tavsiyemiz Milletimizin değerleri ile çatışmaktan artık vazgeçin. Halkımızın değerlerine saygı duyun. Hiçbir şey yapamıyorsanız Milletimizin yanında durun” dedi.