Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim Müdürü’nden iki önemli açıklama!

Giresun İl Milli Eğitim

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, ekibi ile basının karşısına geçti. Akkurt, Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nin kapatılma kararı olmadığını belirtti. Ticaret Lisesi ile ilgili olarak ta “Bu okul kapatılmayacak, taşınma olabilir bu konuda kararı Giresunlular verecek” dedi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde ilk kez ekibi ile basınla bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, ildeki eğitim-öğretim in durumunu anlattı.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Giresun’da göreve başladığından bu yana ilk kez basının karşısına geçerek ilin eğitim öğretimde geldiği düzeyi anlattı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısında Milli eğitim Müdürü Necatki Akkurt, kamuoyunda tartışmalara yol açan iki okulla ilgili olarak da açıklamada bulundu.

TİCARET LİSESİNİN KARARINI GİRESUNLU VERECEK, MİMAR SİNAN OLDUĞUYERDE DEVAM

Necati Akkurt, Mimar Sinan Anadolu Lisesinin kapatılması ya da başka bir yere tanışması konusunun tamamen gündemlerinden kalktığını açıkladı. Akkurt, “Bu konu kapanmıştır” dedi.

Çınarlar semtinde bulunan tarihi Ticaret Lisesi ile ilgili de konuşan Akkurt, “Bu konudaki kararı önümüzdeki dönemde Giresunlu verecektir. Bizim bu okulun kapatılmasına yönelik kararımız yok. Ancak taşınma olabilir bu konudaki kararı da Giresunlu verecektir” dedi.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER ÇALIŞTAYI YAPILIYOR

Akkurt, Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıda, Giresun’da bölgesel düzeyde Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı yapılacağını söyledi. Kentte 16 Mayıs’ta gerçekleşecek çalıştaya Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt illerinden katılım olacağını ifade eden Akkurt, şöyle devam etti: “Yönetim uygulamaları, mesleki ve teknik eğitim, psikolojik destek, sanatsal, sportif, sınıf içi ve sosyal uygulamalar konularında çağrıya çıkıyoruz.

Bu konularda yapılan başvuruların ardından değerlendirme yapılacak. Seçilen konularda yapılacak sunumları çalıştayda buluşturuyoruz. Daha önce beş yıl il düzeyinde yaptığımız çalıştayı bölgesel düzeyde yapacağız. “Akkurt, 21. yüzyıl çocuklarına sadece bilgi depolamanın yetersiz olduğuna işaret ederek, “Bunları çok iyi yetiştirdiğiniz zaman geleceğimiz aydınlık olacaktır. Bu anlamda MEB ve TÜBİTAK arasında yapılan protokol gereği projeler yapılıyor. İlimizden müracaat eden proje sayısı 300’lere ulaştı. Samsun’daki 7 ilden projelerin yer aldığı sergide bizim 16 projemiz vardı ve 2’si Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı” diye konuştu. Necati Akkurt, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarında 2013-2014 yılından itibaren 6 temel derste Giresun’un Türkiye ortalaması üzeri puan ortalamasının olduğunun altını çizerek,  “Bunu yerleştirmeye esas puan ortalamasıyla da görmek mümkün. İnşallah aynı şeyi liseden yüksek öğrenime geçişte de göreceğiz. Eğitimde sürekli olarak iyiye giden bir tablo var” değerlendirmesinde bulundu.