Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Öztürk, KEİPA toplantısına katıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

GİRESUN (AA) – Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün, Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen "53. Hukuki ve Siyasi İşler Komisyonu" ile "52. Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu" toplantılarına katıldığı bildirildi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, bugün ve yarın gerçekleştirilen toplantıda, Kamu Denetçiliği kurumlarının üye devletlerindeki demokrasinin güçlendirilmesindeki rolünün ele alındığını kaydetti.

Kamu Denetçiliği Kurumunun Türkiye'de demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunduğunu ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"İdare ile vatandaş arasında bir arabuluculuk görevi bulunan ombudsman, diğer denetim usullerinin eksikliklerini tamamlayıcı bir rol üstlenmekle birlikte ülkemizde demokrasinin daha fazla tecelli etmesi için bir araç olmaktadır. Kamu Denetçiliği Kurumu idarenin hizmet kalitesinin yükseltilmesine, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesine, insan haklarının gelişmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, hak arama kültürünün yaygınlaşmasına ve şeffaf, hesap verebilir insan odaklı bir idarenin oluşmasına katkı sağlamaya çalışmaktadır."