Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi Göl ve travertenler korunmuyor

Giresun Turizm ve Tanıtma

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Nafiz Uğur Karaibrahimoğlu, ilin turizm ürünlerinin yeterince korunup değerlendirilmediğini belirterek, Mavi Göl’ün kirletilmesini örnek göstererek uyarılarda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Karaibrahimoğlu, “Mavi Göl’ün inşaat atıklarıyla kirletilerek çamurlaştırılması vahim bir durumdur. Burası acilen gölü besleyen Göksu deresiyle travertenleri de kapsayacak şekilde birinci derece koruma altına alınmalı ve gözetlenmelidir. Özel İdare burada danışma bürosu kurmalı ve bekçi görevlendirmeli, böylece her önüne gelen sorumsuzca buralara zarar vermesine engel olunmalıdır. Ayrıca HES’ler bu bölge için birer tehdit unsurudur. Oraların da denetimleri artırılmalı, suları kirletmelerine izin verilmemelidir” dedi.
Dernek yönetimi olarak bu konuda bir toplantı yaptıklarını kaydeden Karaibrahimoğlu, Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini yılda 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret etmesinin önemine dikkat çekti ve bu sayının artması için buraların özel önlemlerle korunmasını ve hizmet kalitesinin artırılmasını istedi.

 “ULAŞIMSIZ TURİZM OLMAZ”

Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini ve aynı alanda bulunan yaylaların yeterince turizmin hizmetine sunulamadığını söyleyen Karaibrahimoğlu, il merkezinden bu alanlara ulaşım için yetkililere çağrı yaptı.

Bu yörelerin bulunduğu güzergahlara bireysel olarak yerli ve yabancı turistlerin ulaşım imkanı bulamadığını söyleyen Uğur Karaibrahimoğlu, “Turizmin gelişmesinin ilk şartı ulaşımdır. Bu sağlanamadığı için ilimiz turist kaybına uğruyor. Bu çağda hala Kulakkaya, Bektaş, Mavi Göl ve Göksu Travertenlerine düzenli toplu ulaşım yok. Giresun’da yaşayanlar ve gelen konuklar ulaşım imkanı olmadığı için buralara gidemiyor, çevre illeri tercih ediyor” dedi

Dernek olarak bu konuda yaptıkları çalışmayı kamuoyuyla paylaşan Başkan Karaibrahim şunları söyledi: “Giresun turizm açısından yıldızı parlayan bir il. Gelecekte Karadeniz’in cazibe merkezi olacağız. Turizm yoluyla kalkınma ve gelişme, ilde yatırım ve istihdam artışı istiyorsak altyapıları şimdiden oluşturmalıyız.

Ulaşımı en öncelikli konulardan birisi olarak görüyoruz. İlin yerel yöneticilerini, yetkili, ilgili ve sorumlu kişileri bu soruna el atmalılar”.

Valilik, özel idare, Dereli, Yavuzkemal ve Bulancak belediyeleri, kaymakamlar, turizm yatırımcıları ve muhtarların mutlaka bu soruna çözüm bulmasını isteyen dernek başkanı, “Bizim önerimiz; il merkezinden bilinen bir duraktan Mavi Göl-travertenlere ve yaylalara günün belli saatlerinde dolmuş veya halk otobüsü seferleri konulmasıdır. Bunun havalanı, oteller ve turizm şirketleri aracılığıyla duyurulması bir ivme kazandıracaktır” diye konuştu.
Uğur Karaibrahimoğlu ayrıca Giresun Valisi Enver Ünlü’yle de görüşerek bu konuda öneriler sunacağını söyledi.