Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malulen Emeklilik Maaşı Ne Kadar?

Çoğu insan malulen emeklilik

Çoğu insan malulen emeklilik maaşı ne kadar diye sormaktadır. Emekli maaşlarına yapılan zamlar neticesinde maaşların tutarları da değişmiştir. Malulen emekli olanların aldıkları maaş hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladık.

Malulen Emeklilik Maaşı Ne Kadar? Kaç TL?

İsminden de anlaşılacağı gibi bu emeklilik çeşidi SGK tarafından sunulan bir sistemdir. Şartları ise normal emeklilik sürecinden biraz daha farklı bir biçimde işlemektedir. Kişinin işine devam ederken sağlık problemleri yaşaması ve bunun sonucunda işini yerine getiremeyecek olması gibi detaylar, malulen emeklilik şartlarında yer alır.

Son günlerde malulen emeklilik maaşı ne kadar sorgulaması artmış durumdadır. Malulen emekli olanların aldıkları maaş ise minimum 7500 liradır. Son yapılan değişikliğe göre minimum emekli maaşı 7500 liraya yükselmiştir. Öncesinde ise minimum maaş 5500 liraydı. Maaşlardaki bu yükselme elbette malulen emekliler için de geçerli olmuştur. Dolayısıyla malulen emekli olan vatandaşlar da prim gün sayısına bağlı şekilde en az 7500 lira maaş alırlar. Prim gün sayısı yüksek olan bireylerin maaşları ise biraz daha yüksek tutarlı olmaktadır.

Kaymakam Maaşı Ne Kadar?

Pek çok insan kaymakam maaşı ne kadar sorusunun cevabını araştırmaktadır. Kaymakam olmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de şüphesiz ki budur. Öyleyse, kaymakamlar ne kadar maaş alır? 2023 senesinde ortalama kaymakam maaşının 51.030 lira olduğu bilinmektedir. En düşük maaşın 40.820 olduğu ve en yüksek maaşın ise 102.830 lira olduğu söylenmektedir.