Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LİSANSLI FINDIK DEPOSU AÇILIYOR

Türkiye’nin ilk fındık lisanslı

Türkiye’nin ilk fındık lisanslı deposu bugün düzenlenecek olan törenle resmen hizmete girecek. Lisanslı depo ve borsanın açılış törenine Milli Savunma Bakanı Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi, Gıda tarım ve hayvancılık Bakanı Fakıbaba ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu katılacaklar.

Yapımı tamamlanan ve Türkiye ve dünyanın ilk tescilli fındık borsası ve lisanslı fındık deposu bugün düzenlenecek olan törenle Giresun’da resmen hizmete açılacak.
Güre mevkiinde 30 dönüm arazi üzerinde 13 bin 500 metrekarelik bir alana inşa edilen lisanslı depo toplamda 17 bin ton kapasiteli ve 24 adet çelik silodan oluşuyor.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımı ile açılacak olan borsaya üreticiler fındıklarını verebilecekler. Silolarda 2 yıl bekleyebilecek fındıklar 2’şer randıman aralıklı olarak 4 grupta depolanabilecek.

Bugün hizmete girecek olan fındık borsasında akredite kalite kontrol laboratuvarı, fındık spot borsa binası, borsa seans salonu, idari kısımlar, konferans salonu, spot satış ürün bekleme yerleri ile araç kantarları bulunuyor.