Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS Başvuruları Başladı: İşte Detaylar…

2 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart’ta kadar “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı yapılacak.

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere

2 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Öğrenciler, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleşmek için 29 Mart’a kadar başvurabilecekler.

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımları esas alarak öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerilerini ölçecek nitelikte sorular içerecek. Başvurular, “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise yayımlanan kılavuzdaki formu doldurarak başvurabilecekler.

Sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle birlikte geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmalı.

Sınavın birinci oturumu Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru içerecek ve öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilere 80 dakika süre verilecek.

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024’te “www.meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Başvuru ve sınavla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için öğrenciler, ilgili kılavuzlara ve e-Okul sistemine başvurabilirler.