Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuşdili Belgeseli hazırlandı

Dünya üzerinde sayılı bir

Dünya üzerinde sayılı bir kaç bölgede konuşulan, ıslık ile haberleşmenin temel alındığı ve ülkemizde sadece Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy ve çevresinde, kültürel özelliğini ve güzelliğini yitirmeden günümüze kadar korunarak gelmiş olan, 2017 yılında UNESCO tarafından kültürel miras listesine alınması beklenilen, yöresel söylenişiyle “Işıklık” bilindik ismiyle “Kuşdili” üzerine yürütülen belgesel çalışmaları yaklaşık sekiz aylık süre zarfında tamamlandı.

2015 Aralık ayında başlayan belgesel çalışmasını Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü son sınıf öğrencileri büyük bir özveriyle yürüttü. Belgeselin yönetmenliğini ödüllü yönetmen Burak Doğan, Görüntü yönetmenliğini Habertürk kanalında kameramanlık deneyimi olan Nusret Ellici’nin yaptığı belgeselin teknik kısımlarındaki ismi ise yine aynı okuldan Sinan Habiboğulları oldu. Kış ve ilkbahar olarak iki etaba bölünen çekimlerin ilk bölümü Aralık ayında tamamlanmıştı.

Belgeselin ikinci etap çekimleri Nisan ayında gerçekleşti. Kurgusu Haziran ayında tamamlanan Işıklık adlı belgesel film, ulusal ve uluslararası film festivallerine ve yarışmalarına gönderildi. Belgeselin festivallerde elde edeceği başarıların bölge turizmine büyük bir katkı sağlayacağını söyleyen yönetmen Burak Doğan ‘Büyük bir emek verdik, karşılığında gelecek başarı emeğimizi taçlandıracak ve yöre insanının kültürünü uluslararası düzeyde tanıtacaktır. Tüm beklentimiz bu yönde’ dedi. Ayrıca belgeselin yakında Giresun’da bir gösterimi yapılacak.