Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Krampon Nedir? Kimler Kullanır?

Dünyanın en yaygın ve

Dünyanın en yaygın ve en sevilen sporlarından birisi de futboldur. Futbol oynayan kişiler ister amatör olsun, isterse profesyonel olsun farklı ayakkabı tercihinde bulunmaları gerekmektedir. Çünkü futbol bazen çim sahada, bazen suni çim sahasında, bazen de toprakta ve yağışlı havada çamurda oynanan bir spordur. Futbolcuların en önemli dikkat etmeleri gereken faktörü ayakkabılarıdır. Bu ayakkabılara krampon denir. Ayaktopu ayakkabısı da denilebilir.

Futbol oynayan kişi, pas verirken, şut atarken, top sürerken iyi bir krampona sahip olması gerekmektedir. O yüzden profesyonelce bu işi yapan kişiler için özel üretilmiş olanları bile vardır. Kıyafetteki rahatlık ne kadar önemli ise ayakkabıdaki rahatlık ve alınan verim de o kadar önemlidir.

Krampon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

Hangi mevkide futbol oynuyorsunuz ve nerede futbol oynuyorsunuz soruları burada büyük önem taşır. Oynadığınız mevki orta saha ise gerek top tutuşunuz gerekse pas vermeniz açısından tasarlanmış modelleri seçmeniz gerekmektedir. Çivi sayıları ve çivi yerleşimleri her mevki için farklı tasarlanmıştır.

Futbol oynanacak zeminin çim saha mı toprak saha mı olduğu da çok önemlidir. Ona göre seçim yapmanız gerekmektedir. Futbol ayakkabısı almaya gittiğinizde nerede kullanacaksınız sorusu ile karşılaşacağınızı unutmayın.

Suni çim kramponu ayrı, gerçek çim kramponu ayakkabısı ayrıdır. Aynı ayakkabınızı farklı zeminlerde giymeniz doğru değildir.

Krampon Çeşitleri Nelerdir?

*Amatör Kramponu: Halı sahada ve suni çimde oynanacak futbol için tasarlanmış ayakkabılardır. Çivileri daha serttir, taban yapısı serttir. Dışı kalındır. Ayak yapınız, futbol oynarken ayağınızın rahat etmesi için çok önemlidir. Ayağınız taraklı ise parmak kısmı geniş olan modelleri tercih ediniz. Amatör kramponu ıslak zeminde giymeniz doğru değildir.

*Yarı Profesyonel Krampon: Gerçek çimde oynanacak futbol için tasarlanmıştır. Yumuşak derisi ve hafifliği sayesinde topu alırken ve pas verirken kolaylık sağlar. Amatör kramponu çivili olduğu halde yarı profesyonel dediğimiz model esnek ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Sizin daha hızlı ve çevik olmanızı gerektiren pozisyonlarda devreye girer.

Krampon seçerken, kullanılacak zemin ve oynanacak mevki durumlarına göre seçim yapmalısınız. Ayak yapınıza göre olan modeli tercih etmelisiniz. Ayakkabı futbolcunun en önemli aksesuarıdır. Başarılı bir futbolcunun kramponları daima ilk plandadır. https://www.lescon.com.tr/krampon/ sayfası yeni nesil kramponları sizlerle buluşturuyor.