Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÖYDES Ek Ödenekleri dağıtıldı

Giresun Valisi Enver Ünlü

Giresun Valisi Enver Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen KÖYDES İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı ile 2022 yılında KÖYDES Projeleri kapsamında gönderilen ek ödeneğin ilçelere göre dağıtımı yapıldı.

Valilik Kütüphane Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş, Dr. Hasan Tanrıseven ve Dr. Davut Sinanoğlu, ilçe kaymakamları, kaymakam adayları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İbrahim Karaca katıldı.

GİRESUN’A KÖYDES KAPSAMINDA 43 MİLYON EK ÖDENEK AKTARILDI

2022/5541 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen usul ve esaslar dikkate alınarak, 27.07.2022 tarihli ve 2022/5901 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince, iller ve ilçeler bazında tahsis edilen ödeneklerin kullanılması için yapılan çalışmalar ile ek ödeneklerin dağıtımı ve harcanması konularının ele alındığı toplantıda, 2022 yılının ilk yarı değerlendirmesi yapıldı.

KÖYDES projelerinin il genelinde planlanması, uygulamasının koordinasyonu, izlenmesi, değerlendirilmesi ve merkezle yapılacak iş ve işlemlerin yürütülmesinden sorumlu Giresun Valiliği KÖYDES Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan sunum; 2022 yılında gelen ödenek, harcanan ödenek, yapılan işler ve yapılacak işler gibi rakamsal veriler şeklinde slayt halinde gerçekleştirildi.

KÖYDES PROJELERİ KAPSAMINDA 103 MİLYON TL ÖDENEK GELDİ

Yapılan sunumda; 2022 Yılı KÖYDES Projeleri kapsamında il genelinde 301 köy yolu ve 46 içme suyu projesi olmak üzere toplamda 347 proje için 60 milyon 88 bin 712 TL ödenek tahsis edildiği bilgisi verildi. KÖYDES Projeleri kapsamanda yeni gönderilen 43 milyon 134 bin 665 TL ek ödeneğin de ilçelere göre dağıtımı yapıldı. Ek ödenekle 237 köy yolu ve 37 içme suyu projesi olmak üzere toplam 274 projenin daha 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Gelene ek ödenekle birlikte 2022 yılı içerisinde bugüne kadar KÖYDES Projeleri kapsamında Giresun’a 538 yol ve 83 içme suyu projesi olmak üzere toplamda 621 proje için 103 milyon 223 Bin 377 TL ödenek gönderildiği bilgisi verildi.

VALİ ÜNLÜ, ÖDENEKLERİN ÖNCELİK SIRASINA GÖRE HARCANMASINI İSTEDİ

Vali Ünlü, İl düzeyinde KÖYDES Projesi uygulamalarının genel değerlendirilmesini yaparak, hazırlanan projelerin yerleşik nüfusu bulunması şartıyla, hâlihazırda susuz olan üniteler ile birinci derece öncelikli yolu ham-tesviye niteliğinde olan köylere (bağlılar hariç) ait projelerin programa alınmasının zorunluluğuna dikkat çekti.

Yöre halkının ayni veya nakdi eş finansman katkısının azami seviyede olduğu projelere de öncelik verilmesini isteyen Vali Ünlü, programa alınacak projelerin önceliklendirilmesinde, 2021 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre yerleşik nüfusu fazla veya nüfus artış hızı en yüksek olan, gelişme ve çevresine hizmet verme potansiyeli bulunan yerleşim yerlerine ait projeler olması halinde öncelik verilmesini istedi.

ADNKS’ye göre yerleşik nüfus barındırmayan ünitelere ait projelerin programa alınamayacağına dikkat çeken Vali Ünlü, Programa alınacak projelerin önceliklendirme sırasının grup köy, köy ve köy bağlısı yerleşim yerleri şeklinde olduğunu ve benzer yerleşim türüne ait projelerde ise nüfusu fazla olanın öncelikli olacağını belirtti.